Inget VAR i allsvenskan före 2021

Av: 

TT

En straff som aldrig utdömdes och en missad offside.

Två kontroversiella händelser i allsvenska mötet mellan IFK Göteborg och Djurgården drog i gång en ny diskussion om VAR.

Mats Enquist, generalsekreterare i Svensk elitfotboll (Sef), säger till Fotbollskanalen att det är aktuellt tidigast 2021.

Djurgårdens 1–0-seger på Gamla Ullevi gjorde att laget tog greppet i den allsvenska guldstriden.

Men segern kom efter att domaren Kristoffer Karlsson missat att döma straff för IFK Göteborg – något Karlsson erkände efteråt – och en offside i hörnan som ledde till Djurgårdens segermål.

Två missar som drog i gång en ny debatt om VAR i allsvenskan.

”Kommer inte rusha”

Men enligt Enquist är inte något sånt beslut nära förestående.

– Jag ser inte att vi kommer att rusha in i något, säger han.

Enligt Enquist är parterna i dagsläget långt ifrån ett beslut och därför blir det knappast några förändringar till nästa säsong. Möjligen kan ett beslut tas i frågan på representantskapsmötet i november nästa år.

– Det är inte uppe på novembermötet (årets representantskapsmöte), då vi inte ens är färdiga med slutsatser, men i teorin skulle förbundet kunna välja att kalla till ett extra "repskap", men jag tror inte att det är sannolikt, säger Enquist till Fotbollskanalen.

Det som återstår är både att diskutera om man vill ha VAR i allsvenskan och superettan, vilket alternativ i så fall och hur man sedan går vidare med saken.

Djurgårdens Mohamed Buya Turay firar 1–0-målet i segermatchen mot IFK Göteborg.
Djurgårdens Mohamed Buya Turay firar 1–0-målet i segermatchen mot IFK Göteborg.
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.