Galaxy-tränaren ökar pressen på Zlatan

avMagnus Sundholm

LOS ANGELES. Ska Los Angeles Galaxy lyckas i slutspelet natten mot måndagen svensk tid måste klubbens stjärna, Zlatan Ibrahimoic, leverera.

Nu ökar coachen Guillermo Barros Schelotto pressen på svensken.

– Det handlar inte bara om att göra mål utan också om hur han passar, säger Schelotto.

Bara den här säsongen har Zlatan i MLS-klubbens dräkt gjort 30 mål.

– Han har haft ett bättre år i år än förra säsongen. Ändå var han underbar då, säger Schelotto.

Allt det kan visa sig förgäves om svensken inte levererar på bortaplan mot Minnesota United. Förlust där och slutspelet är över för Galaxy.

”Otrolig vinnarskalle”

Efter träningen i Carson i torsdags berättade Guillermo Barros Schelotto för Sportbladets utsände hur viktig svensken är i sammandrabbningen där Minnesota bär favoritskapet.

– Han är Zlatan, du vet. Han gör många mål. Han kan visa vägen vi måste gå. Han har en otrolig vinnarskalle, även nu när han är 38 år. Han kan också prata med lagkamraterna. Han vet som krävs för att vinna mot Minnesota.

Det är dock inte bara anfallet med Zlatan på topp som måste lyckas för att bärga en seger på bortaplan där Minnesota under den gångna säsongen bara besegrades en gång. Spelarna måste också hålla rent bakåt. Det har det varit lite si och så med det under säsongen. I de senaste två matcherna har det sett extra svagt ut då Galaxy sammanlagt släppt in åtta mål.

– Gör vi ett misstag är det slut, har Schelotto försökt inpränta i spelarna de senaste dagarna.

”Har ett bra lag”

När slutspelet inleds har Galaxy haft 13 dagar på sig att slicka såren efter de två avslutande förlusterna där man föll mot Vancouver med 4–3 och Houston Dynamo med 4–2.

Vid vinst natten till måndagen väntar derby mot ärkerivalerna Los Angeles FC. 

Men Schelotto vill varken tänka på nästa omgång eller försvarets tidigare problem.

– Det är viktigt att vi bara har matchen mot Minnesota i huvudet på söndag. Det handlar om 90 minuter. Det är bara en match. Vi får ingen annan chans. Vi har ett bra lag. Mycket beror på oss själva.

Men mest, enligt Schelotto, på Zlatan.

Sportbladet sänder Minnesota-LA Galaxy i samarbete med C More, som sänder alla matcher från Serie A, La Liga och MLS. Matchen spelas 02.30 natten mot måndag.

ARTIKELN HANDLAR OM