”Han är fenomenal”

Foto: KRISTER ANDERSSON, BILDBYRÅN
FOTBOLL

Han släppte in fyra mål.

Ändå var HBK:s Isak Pettersson överlägset bäst på plan.

– Vilka reflexer Isak har alltså. Han kan bli hur bra som helst, säger Johan Blomberg efter AIK:s seger med 4-1.

AIK spelade ut Halmstad, men ändå var det en spelare i bortalaget som fick all uppmärksamhet när lagen tackade varandra efter matchen. Flera AIK:are tog sig tid till att klappa om HBK:s Isak Pettersson extra mycket.

– Många kom fram och ville berömma mig. Det är alltid kul. Det får man verkligen försöka glädja sig åt.

”Vilka reflexer alltså”

För HBK:s unge målvakt var verkligen bottenlagets enda glädjeämne. Ensam såg han till att slutresultatet stannade på 1–4 efter ett tiotal högklassiga räddningar under matchen.

– Vilka reflexer han har alltså. Isak kan bli hur bra som helst. Det är en riktig duktig målvakt, säger tidigare HBK-spelaren Johan Blomberg.

– Han kom upp och tränade med A-laget när spelade i Halmstad. Jag stod ofta och sköt på honom och var jäkligt svår att göra mål på. Utöver reflexerna har han också jättefina fötter. Extremt talangfull.

”Han var fenomenal”

Rikard Norling, som var mycket nöjd med lagets offensiv, kunde bara skaka på huvudet åt Petterssons räddningar.

– Isak var fenomenal för vi hade ju jättemånga chanser.

Trots storförlusten var Pettersson faktiskt bäst på plan sedan AIK spelat ut Halmstad och vunnit med 4–1 efter mål av Nicolas Stefanelli (2), Henok Goitom och Rasmus Lindkvist.

– Jag har ett väldigt stort självförtroende inför varje match, för det har ju gått bra i år. Men klart att man skulle ha vilja haft med sig mer poäng än vad vi har.

”0–4 i paus är inte okej”

Ändå hade han förstås svårt att glädja sig över sin monsterinsats.

– Det är inte kul att släppa in fyra mål. Då kan man inte tänka på att man själv är stark.

Vad är problemet i HBK?

– Det kändes bara hängigt i dag. Vi ger inte oss själva en chans i den första halvleken. Som att vi inte tror på oss själva. Visst är det roligt att jag gör massa räddningar, men 0-4 i paus är inte okej, avslutar U21-landslagsmålvakten.

ARTIKELN HANDLAR OM