Uppgifter: Norling aktuell för MLS-klubb

Foto: AFTONBLADET 85440
FOTBOLL

Rikard Norling kan vara på väg mot ett nytt jobb – i MLS.
Colorado Rapids har fått upp ögonen för flera allsvenska tränare, uppger Sportexpressen.
– Jag är väldigt lycklig över att vara AIK-tränare och har inget intresse att kommentera det, säger Rikard Norling till tidningen.

Under torsdagkvällen nollades AIK mot Gif Sundsvall på Idrottsparken. Inget drömresultat för stockholmslaget med Rikard Norling i spetsen.

Trots det består det utländska intresset för tränaren. Enligt Sportexpressen är Colorado Rapids – där svenske Axel Sjöberg spelar – på jakt efter en ny tränare.

MLS-klubben har vänt blicken mot Skandinavien, där Norling är ett av fem namn på önskelistan.

Flera allsvenska tränare

Förutom AIK-tränaren ska även Bröndbys Alexander Zorniger, FC Nordsjällands Kasper Hjulmand och Sirius tränarduo Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf finnas med i snacket.

– Alltså, vad ska jag svara? Jag är supernöjd tränare i AIK och är väldigt lycklig över att vara tränare i AIK. Jag har kontrakt och har inget att kommentera överhuvudtaget naturligtvis, säger Rikard Norling.

Vet du om intresset från Colorado Rapids?

– Jag har inget intresse av att kommentera det. Jag är tränare i AIK och skulle jag börja kommentera om intressen hit och dit så skulle det säkert finnas en rad andra klubbar som du skulle fått nys om som skulle kunna vara intresserade.

Rikard Norling återkom till AIK våren 2016 efter att företrädaren Andreas Alm sparkats.

ARTIKELN HANDLAR OM