Hamad inför MFF-mötet: ”Kändes som de svek mig”

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

avJonatan Andersson

FOTBOLL

Under söndagen tar Malmö FF emot Hammarby på Swedbank Stadion.

I samband med detta tar man också emot den dubbla guldhjälten Jiloan Hamad – som återvänder med blandade känslor.

– Det kändes som att MFF svek mig, säger han till Expressen.

När Jiloan Hamad återvände till svensk fotboll i våras fanns flera intressenter. Snart stod det dock klart att yttern skrev på för Hammarby – och inte Malmö FF.

Inför allsvenska mötet på söndag säger Hamad att han inte vet hur han kommer att tas emot, men är noggrann med att påpeka varför det inte blev en återkomst i Malmö.

– Det är nog många i Malmö som inte vet att det var Malmö FF som inte ville signa och inte jag som svek. För mig är det viktigt att supportrarna känner till det, säger Hamad till Expressen.

Hamad säger att han hade ett kortare samtal med sportchef Daniel Andersson, men att MFF aldrig visade något uppriktigt intresse.

”Borde ta emot mig”

– Det kändes som att MFF svek mig. Min kärlek för MFF kommer alltid att finnas, jag vill inte prata dåligt om klubben. Men en spelare som varit lagkapten och gjort det jag har gjort i MFF – och sen beslutar sig för att komma tillbaka till Sverige – då tycker jag ändå att MFF borde ta emot mig.

Jiloan Hamad lämnade Malmö efter guldsäsongen 2013 och har sedan dess representerat tyska Hofffenheim. Han menar sig ha varit i god form vid återkomsten i våras och uttrycker såväl besvikelse som förvåning över att MFF inte var intresserade.

– Jag tror att jag hade förstärkt laget om MFF värvat mig. Formen var bra, men jag kände mig inte välkommen. Det sved. Det kändes verkligen, och det var jobbigt. Speciellt när man känner sportchefen och många inom styrelsen, säger Hamad till Expressen.

ARTIKELN HANDLAR OM