Nouri hånad – och utbytt som förlorare

Foto: BILDBYRÅN

avUlrik Sandebäck

FOTBOLL

KALMAR. ”Flygplansläge, flygplansläge – flygplansläge”, skanderade Kalmar FF-klacken.

Sedan byttes Brwa Nouri ut som en förlorare.

– Fansen var roliga. Dom har humor, jag får bjuda på det, säger Nouri.

Efter flygkaoset på väg till Kalmar där Östersunds lagkapten Brwa Nouri inte fick följa med resten av truppen efter en incident, som enligt Nouri, ska ha handlat om att han inte ville visa att han hade på flygplansläget på sin mobill fick han chansen från start.

Det trots att tränare Graham Potter roterade rejält i truppen.

Brwa Nouri svarade för en anonym insats den här gången – det som märkes mest var att Kalmarklacken bjöd på en egen ramsa – som innehöll ett enda ord: Flygplansläge!

Nouri byttes till slut ut och Östersund fick åka hem poänglöst – Nouri var på väg att ta bakvägen ut från Guldfågeln Arena innan Sportbladet ropade in honom till den mixade zonen på Guldfågeln Arena.

– Jag kommer om vi inte pratar om det som hände i går, säger Nouri.

”Bara om matchen”

Okej, så inget alls om det?

– Nej, jag vill bara prata om matchen.

Men vad säger du om Kalmarklackens ramsa till dig – hörde du den?

– Ja, då. Det var roligt. Det var humor, säger Brwa Nouri med ett litet leende.

Ni matchas stenhårt just nu och idag kändes det som ni saknade energin för att vinna matchen. Är det jobbigt mentalt och fysiskt att spela så här mycket?

– Egentligen inte. Jag har inte tänkt något på torsdagens match mot Hertha Berlin. Men visst påverkar det en del. Vi byter lite i laget, men med dom spelarna som startade idag har vi vunnit med över andra allsvenska lag med. Vi är fortfarande bra, men vi mötte ett för bra Kalmar. Tyvärr räckte det inte till seger i dag.

Allt längre från Europaplatserna

Hur är känslan inför Hertha Berlin-matchen?

– Det känns bra, även om jag inte har tänkt så mycket på den. Det är först nu som vi blickar fram mot den matchen, säger Brwa Nouri.

Förlusten innebär att Östersund kommer allt längre från Europaplatserna i allsvenskan. Det känns som det åter är Svenska Cupen som gäller för att ÖFK ska kunna få till en ny cupsaga 2018.

För laget ser inte ut att orka med ett tvåfrontskrig – framför allt inte om det dessutom är onödigt stökigt med logistiken.

ARTIKELN HANDLAR OM