Haaland hjälte – kan avgöra Premier League på söndag

Norrmannen tvåmålsskytt när Man City slog Tottenham

Uppdaterad 2024-05-15 | Publicerad 2024-05-14

Arsenal fick ingen hjälp av värsta rivalen.

I stället har Manchester City ena handen på ligapokalen – efter dubbla fullträffar från Erling Braut Haaland.

– Jag var pissnervös, säger norrmannen efteråt.

Följ ämnen

Det var inledningsvis en märklig stämning på Tottenham Hotspurs Stadium när hemmalaget kunde fälla krokben för Manchester City och hjälpa värsta rivalen Arsenal till den klubbens första ligatitel på 20 år.

Men hemmafansen fick se gästerna lämna London som vinnare med 2–0 efter att Erling Braut Haaland svarat för två fullträffar, uppe på 27 ligamål nu, och på söndag kan Man City som första lag någonsin vinna Premier League för fjärde året i rad.
– Jag vet inte, jag var pissnervös. Det enda jag fokuserade på var att skjuta bollen i mål. Jag kan faktiskt inte att förklara det jag tänkte inte i det ögonblicket, säger Haaland till Viaplay.

– Det är den bästa straff jag gjort i hela mitt liv, jag dundrade bara upp den i taket. Jag tänkte inte alls och det är väldigt bra, säger han också.

Tottenham missar Champions League

Men ställningen 1–0 och några minuter kvar fick Son Heung-min ett friläge. Men sydkoreanens avslut räddades av inbytte Stefan Ortega, som hoppade in när Ederson skadade sig.

– Vi kom hit för att vinna, vi visste att det skulle bli tufft, och det är det som räknas. Jag är glad, men det är en match kvar, säger Haaland.

Förlusten till trots verkade Spursfansen nöjda i slutminuterna. Tottenham kommer, i och med förlusten, inte spela Champions League nästa säsong.

I sista omgången ställs City mot West Ham och Arsenal mot Everton. Pep Guardiolas lag har två poäng till godo på konkurrenten.


Premier League-tabellen inför sista omgången

  1. Manchester City, 88 poäng, +60
  2. Arsenal, 86 poäng, +61