Så tränade Sverige inför Holland

Publicerad 2017-10-09

Avgörande VM-kvalet mot Holland.

Då verkar förbundskapten Janne Andersson ha en fundering.

Sverige tog en historisk vinst mot Luxemburg. Blågult vann med 8–0 i VM-kvalet - den största kvalsegern någonsin för ett svenskt landslag.

Sverige är tvåa i grupp A och har ett bra läge inför den avgörande kvalmatchen mot Holland på bortaplan i morgon kväll. Blågult har råd att förlora med 0–6.

Tidigare i dag genomförde förbundskapten Janne Andersson sista träningen inför mötet med Holland. Endast 15 minuter var öppen för media.

Ekdal eller Larsson

Enligt uppgifter till Sportbladet tränade förbundskaptenen med samma elva som spelade mot Luxemburg i lördags. Han testade även att köra med Albin Ekdal centralt på mitten i stället för Sebastian Larsson.

Med andra ord verkar Janne Andersson fundera på en position. Men det är ett drygt dygn kvar till avspark så förbundskaptenen har tid att ändra sig.

– Alla spelare är uttagningsbara. Det känns bra, sa Andersson vid presskonferensen.

Ser du någon anledning till att ändra i startelvan?

– Det finns ett gäng parametrar att ta hänsyn till. Jag tar alltid ut det lag som jag tror har störst chans att vinna matchen. Ni får ni se i morgon.

– Det är roligt att Albin blivit klart bättre under veckan. Det är bra för framtiden och det är bra förr oss både här och nu och framöver om det släpper.

Sebastian Larsson har endast spelat central mittfältare under Janne Anderssons ledning. Men 32-åringen kan även spela yttermittfältare om förbundskaptenen vill ha både Ekdal och Larsson på planen samtidigt.

Se Sveriges matcher på Kanal 5 – och hela VM-kvalet på Eurosport Player