Paulinho nekas – får inget medborgarskap

avPer Bohman

FOTBOLL

Paulinho till svenska landslaget?

Det ser inte ut så.

Migrationsverket avslår hans ansökan om svenskt medborgarskap, rapporterar GP.

Allsvenskans skyttekung Paulinho har tillbringat en stor del av sin seniorkarriär i Sverige. I höstas stod det klart att han skulle ansöka om svenskt medborgarskap för att kunna bli uttagen i det svenska landslaget.

– Det hade varit en dröm för honom. Att representera Sverige där han har bott under en stor del av sin karriär, sa Paulinhos agent Reynaldo Leroux till GP.

Överklagar beslutet

Nu kan emellertid samma tidning berätta att Paulinhos ansökan blivit avslagen. För att bli svensk medborgare måste du ha bott i Sverige under fem sammanhängande år, men brasilianaren återvände till Häcken och svensk fotboll för fyra år sedan. Agent Leroux har överklagat beslutet.

– Jag var förberedd på detta så nu börjar själva arbetet med att förklara hur hans svenska medborgarskap kan påverka både honom och en hel generation. Vi har en spelare som inte är född i Sverige, men som vill spela för Sverige. Medan vi har svenskfödda spelare som utbildas i Sverige och väljer ett annat landslag. Paulinho kan göra den skillnaden för många talanger framöver, säger Reynaldo Leroux.

Alla skytteligavinnare i allsvenskan sedan 2008 00:53
ARTIKELN HANDLAR OM