Beskedet: Därför skedde kraschen

Rapporten offentliggjord

avAndreas Käck

Publicerad:

Leicester Citys ägare Vichai Srivaddhanaprabha och fyra andra passagerare omkom i helikopterkraschen i slutet av oktober.

Nu kommer en rapport som visar varför kraschen inträffade.

Enligt rapporten berodde det på ett tekniskt fel.

Det var efter att Leicester City spelat 1–1 hemma mot West Ham den 26 oktober som den tragiska olyckan inträffade. Cirka en timme efter slutsignal lyfte Leicester-ägaren Vichai Srivaddhanaprabhas helikopter av modell AW 169 från mittcirkeln inne på arenan, men precis efter att den lyft ut från stadion fick den problem, började rotera och kraschade våldsamt på en bilparkering utanför Leicesters hemmaarena.

Fem personer – däribland Srivaddhanaprabha – omkom.

Tekniskt fel

Nu har Air Accident Investigation Board (AAIB) offentliggjort sin rapport från olyckan. I den framkommer att pedalerna i cockpit hade blivit frånkopplade från de bakre rotorerna. Därför svarade inte helikoptern på pilotens kommandon.

”Ska göra allt”

Några dagar efter dödsolyckan uttalade sig Leicester-ägarens son, Aiyawatt. Han tackade för det massiva stödet – och kom även med ett löfte om att ta över det arv hans pappa lämnade efter sig och fortsätta driva klubben framåt.

”Jag ska göra allt som står i min makt för att förverkliga hans visioner och drömmar”, skrev Aiyawatt Srivaddhanaprabha.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM