Uppgifter: Klart – ”DMK” till Tjeckien

Av: Michael Wagner, Per Bohman

Publicerad:
Uppdaterad:
David Moberg Karlsson.
Foto: Stefan Jerrevång/TT / TT NYHETSBYRÅN
David Moberg Karlsson.

Nu är det klart.

David Moberg Karlsson går till Sparta Prag för 12 miljoner kronor.

Detta enligt tjeckiska mediers uppgifter.

Sportbladet kunde redan för knappt två veckor sedan berätta att Sparta Prag lagt ett bud på runt 10 miljoner kronor för IFK Norrköping David Moberg Karlsson. Sedan pausades affären under ett par dagar sedan IFK Norrköping plötsligt dragit sig ur förhandlingen.

Drog sig ur – men är tillbaka

Nu erfar emellertid tjeckiska tidningen Denik Sport att affären de facto är spikad. Kontraktet är ännu inte påskrivet men ”DMK” är överens med Sparta Prag om sitt kontrakt och ska ha haft ett positivt möte med för detta storspelaren Tomas Rosicky vilket övertygade honom om att den tjeckiska storklubben var rätt val.

Själva affären är ännu inte helt officiell, några små detaljer återstår, men det ska bara vara en tidsfråga innan allt är klart enligt de tjeckiska uppgifterna.

Sportbladet erfar att förhandlingarna mellan klubbarna är i ett slutskede men att David Moberg Karlsson fortfarande inte besökt Sparta Prag.

DMK: ”Inte den mest sexiga”

David Moberg Karlsson har tidigare berättar för Sportbladet om hur han ser på Sparta Prag som ny klubbadress.

– Det är inte så att Real Madrid står och knackar på dörren, jag kan inte välja och vraka. Jag tog ett för stort steg när jag gick till Sunderland, nu vill jag försöka hitta en nivå som är mer lämplig för mig. Viktoria Plzen spelar i Champions League och både Slavia Prag och Jablonec i Europa League. De lagen och Sparta Prag har jag sett i de europeiska ligorna återkommande. Det känns som topplagen håller en lite högre nivå än de allsvenska. Det är inte fy skam, sa han och fortsatte:

– Att kunna gå till ett topplag i en sådan liga kan vara helt rätt nivå. Sedan kanske inte ligan medialt sett med svenska ögon är den mest sexiga i Europa, säger DMK.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.