Inget Blåvitt – vill stanna i USA

Foto: Bildbyrån

avPer Bohman

FOTBOLL

Alla runt IFK Göteborg hoppas på en återkomst.

Men nu stänger Gustav Svensson i princip dörren för att komma hem till Blåvitt redan i vinter.

– Just nu tyder det mesta på att det blir ett år till i USA, säger mittfältaren.

IFK Göteborg fortsätter jobba för att få hem Gustav Svensson till Blåvitt. Men under onsdagens pressträff med landslaget berättar mittfältaren att det i nuläget inte är aktuellt med en återkomst till IFK Göteborg. I stället vill han stanna i MLS och Seattle Sounders.

– Jag vill det, tror jag. Familjen trivs jättebra och fotbollsmässigt är det bra. Magkänslan säger att det är fel att flytta därifrån nu när man trivs så bra, säger Svensson som förhandlar om ett nytt kontrakt med Seattle.

”De vill bygga laget kring mig”

Vad har du för andra möjligheter?

– Det finns klubbar i Europa, men framför allt Blåvitt som hör av sig väldigt mycket till min agent för att kolla läget. De gör allt vad de kan för att få hem mig. Det är jag smickrad över. Att de vill försöka satsa på mig och bygga ett lag runt mig och flera andra spelare, säger han och fortsätter:

– Jonas Olsson som tog över som sportchef har mycket kontakt med framför allt min agent. De pratar mycket.

Blir kvar i USA

Allt tyder dock på att han i stället skriver på för ett nytt år med Seattle.

Känns det jobbigt att säga nej till Blåvitt som hoppas så mycket på dig?

– Ja, det är klart. Jag hade någonstans en tanke på att det här skulle bli min sista säsong i USA. Sen skulle jag flytta tillbaka till Göteborg. Men vi trivs ju jättebra och ju längre tiden går så skulle det kännas fel att flytta. Det flyter på så bra här i USA med fotbollen och det vanliga livet. Jag kommer satsa på att bli kvar här ett år till.

Lider med Blåvitt

Han mår lite dåligt när han tänker på Blåvitt.

– Man lider ju med en klubb som är så nära hjärtat. Med klubben, fansen och spelarna. Klart att man vill hjälpa till. Just nu tyder det mesta på att det blir ett år till i USA.

ARTIKELN HANDLAR OM