Liverpool vände mot Burnley

Klubbens bästa start i ligan på 126 år

avFrida Fagerlund

Försvararen Joe Gomez skadade sig illa i mötet med Burnley och tvingades ut på bår.

Efter segern avslöjar Jürgen Klopp att han vädjade till domaren för att försöka stoppa de tuffa glidtacklingarna.

– Jag fattar att publiken gillar det, och jag förstår att det är en del av spelet. Men det kostade Joe Gomez en skada, säger tränaren.

Det var en del som höjde på ögonbrynet när Liverpools startelva mot Burnley deklarerades.

Jürgen Klopp valde att rotera friskt och satte bland annat Mohamed Salah och Roberto Firmino på bänken. Divock Origi, Daniel Sturridge och Xherdan Shaqiri bildade fronttrio.

En som däremot startade var Joe Gomez – men inte som mittback. I stället tog han plats på högerbackspositionen, medan Joel Matip klev in bredvid Virgil van Dijk.

Tidig skada på Gomez

För Gomez blev det dock knappt någon speltid. Efter omkring tjugo minuter tacklades han av Burnleys Ben Mee och såg ut att skada vänster fotled.

Gräset var dessutom väldigt fuktigt vilket inte gjorde det enklare att stå på benen, menade Klopp efter matchen.

– Efter den första glidtacklingen så sa jag till domaren ”snälla, säg åt dem att inte göra så”. Någon måste säga ”sluta göra så där”, säger Jürgen Klopp.

– De första tacklingarna, jag fattar att publiken gillar det, och jag förstår att det är en del av spelet. Men det kostade Joe Gomez en skadad.

Foto: SCOTT HEPPELL

Viasats expert Martin Åslund var också kritisk till det hårda spelet. Särskilt med tanke på att Joe Gomez redan har en historik av skador.

– Det där måste bort. Risken är inte värd att ta, skaderisken är en del men det här kanske förstör hans liv, det tycker jag folk måste ha större respekt för, säger Åslund.

Vände och vann

Försvararen bars till slut ut på bår och ersattes av Trent Alexander-Arnold. Det är i nuläget oklart hur illa skadan är.

Liverpool var illa ute efter att Jack Cork dragit in ett stökigt ledningsmål bakom Alisson. Men Burnley fick till slut ge sig efter att James Milner, inhopparen Roberto Firmino och Xherdan Shaqiri samtliga hamnade i målprotokollet.

Därmed ligger Liverpool fortsatt två poäng bakom ledande Manchester City. 39 poäng på 15 omgångar är den bästa inledningen för klubben i ligaspelet någonsin.

– Karaktären som vi visade när vi hamnade i underläge är vad vi förväntar oss av det här laget, säger James Milner.

Laddar Matchöversikt

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM