”Jag hoppas att det här inte stämmer”

Bröt avtalet för att han längtade hem – nu uppges Curci vara nära konkurrenten Hammarby

avPatrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Pontus Lundahl/TT / TT NYHETSBYRÅN
Gianluca Curci kan vara på väg till Hammarby.

I måndags lämnade Gianluca Curci AFC Eskilstuna av ”familjeskäl”.

Nu är målvakten enligt Expressen mycket nära att skriva på för Hammarby.

– Jag hoppas att det inte stämmer, säger AFC:s ordförande Alex Ryssholm till Sportbladet.

Gianluca Curci, med ett förflutet i klubbar som Roma, Sampdoria och Mainz, var förra säsongen förmodligen hela Superettans mest meriterade spelare. 33-åringen blev också en avgörande nyckel när AFC Eskilstuna tog sig tillbaka till allsvenskan igen.

I måndags meddelade klubben dock att italienaren inte följer med laget upp utan istället fått tillåtelse att bryta sitt avtal ”av familjeskäl”. Därför kommer nu onsdagens uppgifter i Expressen att Curci är nära en övergång till Hammarby som en rejäl överraskning för AFC:s ordförande Alex Ryssholm.

”Sa att han längtade hem”

– Folk ringer mig nu och frågar vad det här är men jag säger att jag har svårt att kommentera det. Jag hoppas att det inte stämmer, men jag vill inte kommentera det mer innan jag pratat med honom själv. Jag tänkte ringa och tacka honom och jag vill göra det innan jag vet vad jag ska säga mer. Jag vet inte om det här stämmer eller inte, säger Ryssholm till Sportbladet.

Vad sa han själv var skälet till att han ville bryta avtalet med er?

– Då var det inget snack om att han skulle söka en ny klubb utan när vi pratade sa han bara att han längtade hem och ville komma tillbaka till Italien. Så det här är självklart lite konstigt men jag vill som sagt inte kommentera det mer innan jag vet.

Hammarby söker en ny målvakt då ordinarie Johan Wiland är skadad.

Publicerad:

ARTIKELN HANDLAR OM