Citys bud till Zlatan: 5,5 miljoner i veckan

Skulle bli bäst betald i världen

LONDON. Citys drömbud till Zlatan: 5,5 miljoner kronor – i veckan.

Erbjudandet ska ha framförts direkt till agenten Mino Raiola, uppger brittisk press i natt.

Lönen skulle göra svensken till världens högst betalda fotbollsspelare.

Manchester City ska ha erbjudit Ibrahimovic ett fyraårskontrakt som gör honom till världens bäst betalda spelare.
Manchester City ska ha erbjudit Ibrahimovic ett fyraårskontrakt som gör honom till världens bäst betalda spelare.

Manchester Citys löneerbjudande gäller ett fyraårskontrakt värt 1,1 miljard kronor, vilket motsvarar drygt 5,5 miljoner kronor – i veckan.

Enligt Sun ska erbjudandet ha framförts direkt till Zlatan Ibrahimovics agent Mino Raiola för att visa hur angelägen den brittiska klubben är att värva svensken.

– City har visat hur mycket de vill ha Zlatan och fastän han är välbetald i Barcelona är det här erbjudandet i en helt annan liga, säger en källa som enligt Sun står Zlatan nära.

”Mycket att tänka på”

Löneerbjudandet skulle göra Ibrahimovic till världens bäst betalda fotbollsspelare och slå ut såväl Lionel Messi, Cristiano Ronaldo som Kaká från listan.

– Det här har verkligen gett honom mycket att tänka på. Speciellt som han inte är så lycklig med sitt spel i Barcelona. Tanken på att få vara med och skapa en ny superklubb och utmana Europas allra främsta lockar honom också, säger källan.

”Kan hända något fort”

Citys manager Roberto Mancini­ känner Zlatan sen bådas tid i Inter, men ännu ska Manchester City ­inte ha inlett förhandlingar med Barcelona om ett köp, även om spekulationerna pågått ett tag.

– City måste komma överens med Barcelona innan det här kan tas vidare på något sätt, men det finns en känsla av att allt kan hända ganska så fort nu, säger personen.

Enligt Sun kan Barcelona ta över Robinho, som City klassar som ett misslyckat köp, som en del i dealen för att släppa Zlatan.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN