”I Sverige åker vi skidor på snö”

FOTBOLL

”Svennis” efter kaosmatchen

Bollen rullade inte, spelarna halkade och andra halvlek försenades när funktionärerna plogade planen.

Efter 0-3-förlusten mot Ipswich rasade Leicesters manager Sven-Göran Eriksson mot att matchen i The Championship genomfördes.

– Om jag suttit i Sverige hade jag aldrig sett fotboll i snö eftersom jag åker skidor i snö, jag spelar inte fotboll, säger Eriksson till Sky Sports.

Leicester hade inte en chans i 0-3-förlusten borta mot Ipswich. Men efterspelet handlade inte om det sportsliga resultatet.

Kraftigt snöfall

Flera matcher i Premier League ställdes in efter att England drabbats av ett kraftigt snöoväder. Trots en helt snötäckt plan genomfördes ändå matchen i Championship, Englands andraliga.

Spelarna halkade runt på den snötäckta mattan och det var ont om något ordnat spel. Inför andra halvlek tvingades funktionärerna också skjuta på avsparken för att ploga planen.

”Borde aldrig startat”

– Prognosen var kraftig snöfall och jag tycker att den här matchen aldrig borde ha startat. Det är synd eftersom den här matchen visades världen över och det är dålig publicitet för fotbollen, säger Leicesters managern Sven-Göran Eriksson.

”Svennis” informerade också engelsmännen om vad snö egentligen ska användas till.

– Om du ser världen över, vem vill se en sådan här fotbollsmatch? Om jag suttit i Australien i en bar hade jag helt säkert stängt av. Om jag suttit i Sverige hade jag aldrig sett fotboll i snö eftersom jag åker skidor i snö, jag spelar inte fotboll.

ARTIKELN HANDLAR OM