”De värmer inte ens upp”

Verón sågar United och Premier League

Juan Sebastián Verón är tillbaka på den stora fotbollscenen i VM.

Men argentinaren saknar inte åren i de stora ligorna utan sågar nu Premier League och Manchester United.

– De värmer inte ens upp. Paul Scholes dök bara upp och började skjuta i fem minusgrader, säger Verón till Daily Mail.

Juan Sebastián Verón lever numera ett liv borta från den stora europeiska fotbollscenen hemma i Estudiantes i den argentinska ligan. Nu talar VM-stjärnan ut om livet i England och sågar gamla klubben Manchester United.

”Tränar inte speciellt mycket”

– England har en spektakulär liga, men det är allt. De tränar inte speciellt mycket och det var aldrig någon ordentlig uppvärmning i Manchester United, säger Verón.

– Paul Scholes dök upp och började skjuta, utan att värma upp, från 50 meter när det var fem minusgrader. Jag gjorde det en gång och sträckte en muskel från knäet till höften.

Tänkte sluta med fotboll

35-åringen kom till italienska Sampdoria 1996 och hann sedan med att representera Parma, Lazio, Manchester United, Chelsea och Inter innan han vände hem till Argentina igen. Men mittfältaren saknar inte livet i Europa.

– Jag var aldrig lycklig i England utan tiden där fick mig att ifrågasätta om jag ens ville fortsätta spela. Jag vandrade runt i Europa som en luffare, utan att hitta lyckan eller någon som förstod mig. Det var därför jag återvände till Estudiantes. Jag tröttnade på att vara en vandrare.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN