Doldisen: Vi ska till toppen

FOTBOLL

Patrik Olsson har tystat tvivlarna – men är långtifrån nöjd

Han har bara kört STCC i ett år men redan nått pallen tre gånger.

Doldisen Patrik Olsson har tystat tvivlarna – men är långtifrån nöjd.

– Vi ska till toppen. Det är därför man håller på, säger Team Biogas-föraren.

Foto: Patrik Olsson.

När Patrik Olsson presenterades som en av två förare bakom rutinerade Fredrik Ekblom i Team Biogas satsning mot STCC inför fjolårssäsongen var det många som höjde på ögonbrynen.

Den trefaldige mästaren Ekblom kändes som ett naturligt val för ett team med ambitioner.

Men knappast Patrik Olsson.

Tvåa på Ring Knutstorp

– Folke Pettersson hade sponsrat mig under åren jag körde Polo Cup i Tyskland och när E-On skulle satsa på STCC tipsade han om mig. De flesta undrade nog vem jag var och min första säsong blev tuffare än jag räknat med. Att köra in en ny bil med ett bytt drivmedel tid. Men jag har aldrig tvivlat på min förmåga, säger Patrik Olsson.

Den tuffa acklimatiseringsperioden till trots körde den då 21-årige Götasonen hem Biogas enda pallplacering i fjol (en andraplats på Ring Knutstorp).

– Jag kom igång bra till slut och hade ett bra debutår. Förståelsen för bilen ökade ju fler lopp jag körde och jag brukar prestera bra under press. Mycket handlar om psykologi också; när jag märkte att det började gå bra växte mitt självförtroende och det har jag nytta av även i år.

I vårens två första deltävlingar har framgångarna fortsatt.

Patrik Olsson följde upp sin tredjeplats i premiären på Jyllandsring i april med samma placering på Knutstorp för två veckor sedan.

”Bilen är ganska framtung”

Och inför dagens deltävling i Karlskoga hoppas han att teamet ska kunna ta det sista steget och äntligen nå högst upp på pallen.

– Bilen är ganska framtung och då slits däcken hårt när det är många kurvor som i Knutstorp. Karlskoga bjuder på rakare körning och det passar vår bil bättre, säger Olsson.

Kommer inte fullträffen i dag lär den göra det senare i sommar.

Lagom till deltävlingen i Falkenberg i juli får Team Biogas en ny bil.

– Vi har stora förhoppningar på den. Viktfördelningen blir bättre och då kommer våra däck inte ta slut snabbare än våra konkurrenters. Det blir en viktig pusselbit som jag hoppas ska ta oss den sista biten till toppen. För dit ska vi.