Spelar landskamp utan publik

FOTBOLL

Tomma läktare när Lagerbäcks Nigeria spelar

En landskamp utan publik.

Det väntar Lars Lagerbäcks Nigeria på söndag.

Matchen mot Colombia spelas inför tomma läktare.

Först på torsdagen blev det definitivt klart att Lagerbäcks näst sista chans att trimma ihop en startelva till VM-premiären mot Argentina verkligen blir av.

Med kort varsel ställer division III-klubben Milton Keynes Dons sin arena Stadium MK till förfogande.

Men det är för kort tid för att trycka upp och distribuera biljetter, kalla in tillräckligt mycket personal och dessutom är delar av arenan bokad för andra arrangemang dagarna fram till matchen och klubben hinner inte färdigställa arenan för en fotbollspublik.

Problemen kring helgens landskamp är en pinsam följetong för det nigerianska fotbollsförbundet (NFF). Från början skulle Paraguay ha stått för motståndet och när sydamerikanerna backade ur gick budet till Island. Efter ännu ett återbud nappade Colombia.

Var landskampen skulle spelas var länge oklart. Matchen flyttades än hit, än dit mellan arenor i London innan Upton Park (Premier league-klubben West Hams hemmaplan) tillkännagavs som spelplats.

I början av veckan flyttades matchen på nytt, först till Luton och sedan till Milton Keynes.

NFF anklagar ett evenemangsbolag för kontraktsbrott och har anmält en agent på bolaget till Internationella fotbollsförbundet, Fifa.

Nigerias sista träningslandskamp inför VM spelas mot Nordkorea i Johannesburg 6 juni. Premiären mot Argentina spelas i samma stad 12 juni.

Lars Lagerbäck nominerar sin 23-mannatrupp på måndag, samma dag som Nigeria lämnar träningslägret i Essex, England och flyger till Sydafrika.

ARTIKELN HANDLAR OM