Van Basten hyllar Ibra – tveksam till Cassano

FOTBOLL

”Han måste förstå att han är en del av ett lag och en klubb”

Antonio Cassano gjorde sig omöjlig i Sampdoria och är känd för sin odisciplinerade personlighet.

Milan-legendaren Marco Van Basten var i dag tveksam i sina uttalanden kring värvningen som dock försvaras av Milans tränare.

– Cassano är inget monster, han är professionell, säger Massimiliano Allegri till La Repubblica.

Sampdoria gick till domstol för att få bryta Antonio Cassanos kontrakt sedan stjärnan förolämpat klubbens president. Nu har 28-åringen lämnat laget och följt med Milan på träningsläger i Dubai.

”Kommer inte få problem”

I januari förväntas anfallaren skriva på för sin nya klubb. En värvning som kan skapa problem anser kritikerna. Milan-legendaren Marco Van Basten är också avvaktande i sin bedömning av köpet.

– Jag vill vänta med att bedöma Cassano. Jag känner inte till honom så väl. Han spelade för Real Madrid, Sampdoria och landslaget. Han har fantastiska avslut men jag har sett för lite av italienska ligan förra året för att kunna bedöma honom, säger Van Basten.

Vad säger du om hans tidigare bråk?

– Han måste förstå att han är en del av ett lag och en klubb. Du måste både spela bra och uppföra dig. Alla spelare måste förstå det. Du har ett ansvar mot dem som älskar den här sporten och måste alltid föregå med gott exempel. Vi får försöka.

Värvningen försvaras dock av Milans tränare Massimiliano Allegri.

”Zlatan är större”

– Cassano är inget monster, han är professionell. Han kommer inte ha några problem att komma in i vår atmosfär av gott uppförande och respekt för reglerna. Antonio har förmånen att vara i Milan och han kommer att hjälpa oss. Han kommer till en grupp spelare med moral och tekniska kvalitéer. Det är hans enda chans, den sista i hans karriär, säger Allegri.

Allegri sade också att Cassano kan få chansen redan i den kommande matchen mot Cagliari, då Zlatan Ibrahimovic är avstängd. Svensken, som varit Milans absolut bäste under hösten, hyllas nu återigen stort av Van Basten.

– Han gjorde det bra i Inter och Juve. I Spanien spelade han inte dåligt men Barcelona spelade på ett annorlunda sätt och hans relation med (Pep) Guardiola var inte den bästa. Zlatan är också en känslig person, men han är otroligt stark på planen om han känner folket och tränarens förtroende. Det är skillnaden i år och det har gjort att han spelat en avgörande roll så många gånger, säger holländaren.

Är ni lika bra?

– Vi är väldigt olika. Han är större och starkare. Han har större fysiska egenskaper.

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A