Allsvenskan i fotboll

”Det är snaskigt”

Av: 

Patrik Brenning

FOTBOLL

Lennart Johansson upprörd över Dif-hälsningen

Lennart Johansson är upprörd över inskriptionen ”Djurgården är bäst” i hans egen pokal.

Svenska fotbollförbundet och Uefas hedersordförande är också besviken på Svenska fotbollförbundet för hur de hanterat saken.

– Jag har inte fått något besked utan du är den förste som berättar det här för mig. Jag tycker i viss mån att jag är berörd, säger Johansson till Sportbladet.

Svenska fotbollförbundet bestämde sig för att göra en ”titthålsoperation” i Lennart Johanssons pokal efter uppgiften i Dagens Nyheter att silversmeden ristat in ”Bajen forever” i pokalen. Vid ingreppet hittade landslagsläkaren Magnus Forssblad ingen sådan text utan istället orden ”Djurgården är bäst”.

”Gör inte saken bättre”

Den oväntade vändningen roar dock inte huvudpersonen Lennart Johansson.

– Ja, det var ju originellt, säger Johansson när han får beskedet av Sportbladet.

Vad tycker du om det?

– Lika mycket som jag tyckte om Hammarby-biten. Det spelar ingen roll vilken klubb det är, om det är AIK, Hammarby eller Djurgården, det här är fotbollsförbundets förnämsta utmärkelse, som jag är stolt över bär mitt namn, och jag sade när det gällde Bajen att det inte var så kul. Nu kommer du med nyheten att det är Djurgården som är på tapeten. Det gör inte saken bättre.

Vad tycker du om smedens initiativ?

– Det är ganska snaskigt. Jag tycker inte att man gör så med utmärkelser av det här slaget. Frågan är hur de mottagande lagen reagerar?

Besviken på förbundet

Svenska fotbollförbundet har nu lovat att öppna pokalen och ta bort alla inskriptioner. Men Johansson är ändå besviken på hur för förbundet hanterat hela ärendet.

– Jag har varit hemma i dag men fick höra först i eftermiddags att det skulle ske i dag. Nu är det du som säger hur det är och jag har inte fått något besked. Jag tycker i viss mån att jag är berörd.

Vad borde förbundet gjort?

– De kunde hört av sig och gett mig ett besked. De borde förstått att när det här väl kommer upp kommer många att ringa mig. Du är den första som sagt något till mig och jag tycker att jag borde fått ett besked.

Förbundets informationschef Jonas Nystedt säger att han inte hunnit informera Johansson och är osäker på om någon annan gjort det.

– Jag har precis kommit tillbaka från träffen men jag ska ringa Lennart, säger Jonas Nystedt.

Jonas Nystedt bekräftar senare i ett mail till Sportbladet att Johansson nu infomerats.

ANNONS EXTERN LÄNK

Se alla matcher från Serie A och La Liga på C More. Beställ här!

C More

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

Lennart Johansson