Premier League

Titta – två svenskar bland Europas bästa

Av: 

Patrik Brenning

FOTBOLL

Elmander och Zlatan i poängligatoppen

Zlatan Ibrahimovic har länge varit Sveriges enda bidrag till världseliten.

Nu har han fått en sällskap av en landsman på toppen.

Efter Johan Elmanders succé har vi nu två svenska hopp bland Europas främsta poängmaskiner där Elmander är femte bäste poängproducent av alla spelare i de tre största ligorna.

Johan Elmander är tvåa i Premier Leagues skytteliga och trea i poängligan. Bolton-anfallaren har på 14 matcher gjort åtta mål och fyra assist efter en hysterisk säsongupptakt. Det är till och med bättre än landsmannen Zlatan Ibrahimovic.

”Verkligen nöjd”

– Jag är verkligen nöjd med allting, det går bra så här långt och jag är stolt över att vara en del av laget, sa Johan Elmander till Boltons hemsida efter 5–1-segern mot Newcastle.

Ibrahimovic har gjort ett mål mindre än landslagskompisen och lika många assist. Det ska dock sägas att Milans anfallare har spelat två matcher mindre än vår nya världsstjärna. ”Ibra” har dessutom gjort succé i Champions League, en tävling Bolton inte är kvalificerad för.

– Jag känner mig bra, mycket bra, sade Zlatan efter helgens seger mot Fiorentina.

Zlatan i topp

Om duon fortsätter säsongen på inslagen väg kommer båda att stanna på omkring 22 ligamål vardera. Det hade förra året räckt till en andraplats i Serie A:s skytteliga och en femteplats i Premier Leagues.

De två svenskarna utmanar nu Europas absolut största fotbollsspelare. I England är bara Manchester Citys Carlos Tevez och Uniteds Nani bättre poängmässigt än Elmander med sina 13 noteringar i mål och assistprotokollet. I Italien är det dock svenskt i topp.

Zlatan delar poängligaledingen med Inters Samuel Eto'o på 11 noteringar. De ligger dock i lä mot Spaniens superstjärnor Leo Messi och Cristiano Ronaldo.

Ronaldo har helt otroliga 19 poäng efter bara 12 spelade matcher och är en pinne bättre än ärkerivalen Barcelonas Messi som står på 18 poäng på tio matcher.

ANNONS EXTERN LÄNK

Se alla matcher från Serie A och La Liga på C More. Beställ här!

C More

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Premier League