”Ligger bra till om han vill ha jobbet”

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-08-23

Miller har upptäckt Ronaldo, Gerrard, Torres och Van Persie

Alex Miller säger själv att han är intresserad av jobbet som utvecklingschef på Skotlands fotbollsförbund som ska tillsättas nästa månad.

Den skottska journalisten Barry Johnston säger att Miller har ett mycket gott rykte i hemlandet och är en förhandsfavorit till posten.

– Han känner alla och han ligger säkert bra till om han själv är intresserad, säger Johnston till Sportbladet.

Alex Miller.

Skotska Daily Record pekar ut Alex Miller som en het kandidat till toppjobbet på det fotbollsförbundet. Enligt sportjournalisten Barry Johnston är det också troligt att 61-åringen blir erbjuden posten.

– Han har ett gott rykte om sig och många kontakter inom det skotska förbundet. Han känner alla och ligger säkert bra till om han själv är intresserad, säger Johnston.

Upptäckte Ronaldo

Daily Record skriver också om AIK-managerns goda rykte i hemlandet. Han beskrivs som att ha ett väldigt bra öga för talanger och har förutspått framgång för världsstjärnor som Steven Gerrard, Robin van Persie, Cristiano Ronaldo och Fernando Torres.

Miller tipsade enligt tidningen Liverpool om van Persie när holländaren bara var 16 år, om Cristiano Ronaldo 18 månader innan Manchester United kom in i bilden och Torres sju år innan klubben till sist köpte anfallaren.

61-åringen ska också ha blivit utskrattad när han tidigt sade att Steven Gerrard skulle bli lagkapten för England en vacker dag

”Masserade hans ego”

– Jag vill inte slå på min egen trumma men folk inser inte hur mycket jag bidrog med i Liverpool, säger Miller.

Fransmannen Gerard Houiller tog Miller till Liverpool 1999 som chef över klubbens scoutingverksamhet. När Rafa Benitez sedan tog över som manager 2004 flyttades skotten över till ledarteamet.

– När Rafa tog över åkte han till Portugal under EM 2004 för att träffa Michael Owen, Jamie Carragher och Gerrard. De sade: ”Om du ska behålla någon borde du välja Alex”, säger Miller.

– Resten av människorna runt Rafa var ja-sägare och masserade hans ego. Det var så han ville ha det – han tog livet av sig själv.

Följ ämnen i artikeln