”Bojan har gått bakom ryggen på AIK”

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-06-30

AIK:s nye tränare slår tillbaka

TALAR UT Alex Miller slår tillbaka mot anklagelserna från Bojan Djordjic och Martin Mutumba.

Alex Miller slår nu tillbaka mot anklagelserna från Bojan Djordjic och Martin Mutumba.

Skotten hävdar att spelarna gick bakom ryggen på AIK och redan hade gjort klart med Videoton före söndagens träning.

– Jag låter inte en spelare utnyttja mig för att få stöd. När han säger ”jag ville inte lämna, jag blev utkastad”, så är det inte sant, säger Miller till AIK Media.

Ni kan storyn vid det här laget. I måndags meddelade AIK att klubben säljer mittfältarna Bojan Djordjic och Martin Kayongo-Mutumba – två av de största guldhjältarna förra säsongen – till ungerska Videoton.

Djordjic berättade för Sportbladet att han blev borttvingad från klubben i sitt hjärta:

– Det var Alex Millers beslut. Han sa att vi skulle säljas och då känner du dig inte betydelsefull överhuvudtaget.

Svarade i dag

Mutumba följde upp med orden:

– Allt Bojan säger stämmer.

I dag, på AIK:s träningsanläggning på Karlberg, gick Alex Miller i svaromål.

– Förra onsdagen blev jag informerad att vi hade fått ett bud på båda spelarna. Jag pratade med folk runt A-truppen som hade inside information om båda spelarnas kvaliteter och frågade, ska vi sälja eller behålla? Svaret blev; sälja. Jag lyssnade på deras råd och bad sportchefen att genomföra affären, säger Miller till AIK Media.

– Vi tränade på torsdagen och sedan såg jag inte spelarna på två dagar. Före träningen på söndagseftermiddagen pratade jag med båda spelarna och ställde två frågor. Första frågan var om de hade fått erbjudande från en europeisk toppklubb och de svarade ja. Nästa fråga var om de tänkte ta erbjudandet och de svarade ja. Därmed var mötet avslutat.

Sörjer inte

Det märks att Miller är uppretad över att bli anklagad för att vara en lögnare.

– Jag fattar inte vad det här om ”brist på respekt” kommer ifrån. Varför tränade inte spelarna på söndag? Efter mötet sa de till fysioterapeuten att de kände sig trötta, men alla spelare kände sig trötta eftersom vi ändrat träningsprogrammet. Vid tidpunkten för mötet hade båda spelarna redan gjort klart med nya kontrakt. Om de vill visa respekt och inte vill lämna klubben, varför har de då redan skrivit på för ett annat lag?

– Jag låter inte en spelare utnyttja mig för att få stöd. När han säger ”jag ville inte lämna, jag blev utkastad”, så är det inte sant.

Alex Miller sörjer inte att duon lämnat AIK.

– Jag har överhuvudtaget inget intresse av de här två spelarna. De har lämnat klubben. Det som intresserar mig är spelarna som är kvar och som vill spela i AIK.

Följ ämnen i artikeln