Mourinho om oron: ”Dörren öppen nu”

Misstänker att skadekrisen kan växa

Foto: TT
FOTBOLL

Manchester United dras med skador.

Nu kliver man dessutom in i den mest intensiva perioden, vilket gör José Mourinho orolig

– Det är nu vi ser spelare lämna planen efter 20 minuter, säger han.

I lördagens match mot Leicester tvingades Victor Nilsson Lindelöf kliva ut som högerback på grund av skadekrisen i Manchester Uniteds backlinje.

– Vi har inte så många andra alternativ just nu…, sa José Mourinho.

Till annandagsmatchen mot Burnley saknas mittbacken Eric Bailly, dessutom ser Antonio Valencia och Matteo Darmian ut att missa matchen på grund av skada.

Även Marouanne Fellaini och Michael Carrick finns på skadelistan.

Och Mourinho misstänker att den kommer växa.

Tätt spelschema

Det här är nämligen den mest intensiva perioden på året för Premier League-lagen; när Manchester United möter Everton på nyårsdagen blir det deras fjärde match inom loppet av tio dagar.

– I engelsk fotboll har vi något som jag brukar kalla för ”december-skador”. Det är i den här perioden vi ser spelare lämna planen (skadade) efter 15-20 minuter och sen har vi andra spelare som inte kan fullfölja matcherna på grund av andra faktorer. Vi har öppnat dörren till ”december-skadorna” nu, säger Mourinho enligt Manchester Evening News.

”Ser det positiva”

Han är visserligen missnöjd med spelschemat över jul och nyår – men han älskar i alla fall att spela match på annandag jul, det som i England kallas ”boxing day”.

– Det är en dag där familjer samlas runtom i världen och vi erbjuder ju något som de älskar (fotbollen) så därför ser jag den positiva sidan här, säger José Mourinho.

Bästa målskyttarna i Premier Leagues historia 00:20
ARTIKELN HANDLAR OM