Stökigt i grekiska ligan – klubbägare beväpnad

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Först godkändes målet - sedan dömdes det bort.

Efter de besluten blev det en stökig avslutning mellan Paok och AEK Aten.

Paok-ägaren Ivan Savvidis tog sig in på planen och enligt sajten Sport-FM var han beväpnad.

Vid en hörna i 90:e minuten nickade Fernando Varela in bollen för hemmalaget Paok Thessaloniki. Domarna godkände första målet och spelarna firade rejält. Tre poäng skulle betyda att man i högsta grad är med och slåss om titeln.

Men spelarna i AEK Aten protesterade hos domarna. Huvuddomaren valde sedan att döma bort målet efter att ha diskuterat med de assisterande domarna. Det gjorde spelarna i Paok ursinniga.

Klubbägaren beväpnad

Paoks ägare Ivan Savvidis reagerade starkt och tog sig in på planen tillsammans med sina livvakter. Ägaren var förbannad och ville göra sin röst hörd, enligt SDNA gick han till attack mot Vassilis Dimitriadis i AEK Aten.

Savvidis ska även ha varit beväpnad, enligt Sport-FM. Bilder visar att han hade ett vapen på sig när han gick runt på gräset.

Niklas Hult spelade från start för AEK. Matchen återupptogs ej efter stökigheterna, och först såg det ut som att den slutade 0–0. Men SDNA hävdar att domarna ändrade sig igen och menade att Paok vunnit med 1–0.

Kastade kvittorulle på tränare

Det är inte första gången den här säsongen som det blir stökigt i samband med en ligamatch i Grekland.

Den 25 februari skulle Paok har spelat mot Olympiakos på hemmaplan. Men den matchen hann aldrig börja innan den var över. Olympiakos tränare Oscar Garcia fick en kvittorulle kastad i ansiktet när han gick mot spelarbänken. Därför bröts matchen och Paok straffades med 0–3.

Först meddelades det att Paok även skulle straffas med tre minuspoäng och spel inför tomma läktare. Men det grekiska fotbollsförbundet ändrade sig gällande båda straffen.

Derbyt mellan Panathinaikos och Olympiakos spelades inför tomma läktare på grund av oroligheter i samband med tidigare matcher.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.