Besara kan lämna – nära flytt till Qatar

avMartin Tolén

Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN

Nahir Besara ser ut att vara förlorad för Örebro SK.

Mittfältsstjärnan befinner sig nu i Qatar för att diskutera ett kontrakt med Al-Khor SC.

– ÖSK vet vilka pengar det handlar om och har gett sin tillåtelse att Nahir åker, säger rådgivaren Zeid Yasin till NA.

Nahir Besara, 27, är på väg att lämna Örebro SK.

Den allsvenska klubben har nu gett den offensive mittfältaren tillåtelse att flyga till Qatar för att diskutera ett kontrakt med ligalaget Al-Khor SC, skriver Nerikes Allehanda.

– Nahir ska träffa klubben på plats, och förhoppningen från min sida är att han kommer överens med Al-Khor om ett kontrakt. Sedan är det inte klart mellan klubbarna , men ÖSK vet vilka pengar det handlar om och har gett sin tillåtelse att Nahir åker. Jag är väldigt tacksam mot Simon Åström, Magnus Sköldmark och Axel Kjäll att de släpper iväg honom, säger rådgivaren Zeid Yasin till tidningen.

”Har alla möjligheter att lyckas”

Besara har länge varit navet i ÖSK:s anfallsspel och den här säsongen stått för tre mål och sex assist på 20 matcher i allsvenskan.

I Al-Khor blir han lagkamrat med förre AIK-spelaren Ahmed Yasin, bror till Zeid Yasin.

– Man kan säga att Ahmed öppnat dörrar för skandinaviska spelare i Qatar. De ser att det finns kvalitet här, vilket de inte haft koll på tidigare, säger Zeid Yasin.

Besaras kontrakt med Örebro går ut efter säsongen och en försäljning nu är troligen sista chansen att få betalt för 27-åringen.

– Inget är ju klart, men jag är säker på att Besara har alla möjligheter att lyckas i klubben, och tillsammans med Ahmed hjälpa Al-Khor till en bra placering i ligan, säger Zeid Yasin.

Alla skytteligavinnare i allsvenskan sedan 2008 00:53
ARTIKELN HANDLAR OM