Ödesmatchen

FOTBOLL

I kväll ska Roma ge nytt liv åt ligadrömmen: ”Ska slåss om titeln”

1 av 3 | Foto: Bråk kring superstjärnan Totti, en blytung förlust mot ärkerivalen Lazio (bilden). Säsongen har börjat tungt för Roma som skrapat ihop elva poäng på åtta matcher i liga.

ROM. Brustna förhoppningar och en bruten näsa.

Om det handlade gårdagens upptakt inför stormötet Roma–Milan.

”Jag har en dröm”.

Så talade Romas nye amerikanske ägare Thomas DiBenedetto, i högtflygande stil med historisk blinkning, när han togs emot med öppna armar på Romas anläggning Trigoria i juli i år.

Redan då han skrev på de första handlingarna, i Boston, pratade DiBenedetto om att göra Roma till ”en klubb lika framgångsrik som Milan under Berlusconi” och sade:

– Vi ska vara med och slåss om scudetton och Champions League-titeln varje år.

Och nye tränaren, Luis Enrique sade:

– Jag vill se ett offensivt, anfallsinriktat Roma.

Projektet fortsätter. Men inledningen på säsongen 2011 – tio år efter att Roma vann senaste scudetton – har inte blivit den önskade.

Oro och bråk kring fixstjärnan Totti, ett förlorat derby mot ärkerivalen Lazio – och bara elva poäng i tabellen.

Försöker vara positiv

I veckan blev det en ny förlust, mot Genoa, med 2–1.

Ändå försöker Luis Enrique att vara positiv när han blickar fram mot kvällens stormöte med Milan.

– Det Roma jag såg mot Genoa var det bästa den här säsongen. Alla tittar bara på resultatet men jag måste också titta på andra saker. Jag är nöjd med hur laget agerade även om koncentrationen och finishen måste bli ännu bättre, säger Romas tränare.

För de gulröda är det oerhört viktigt att ta åtminstone poäng men helst vinna i kväll för att inte sacka efter ännu mer i tabellen.

Samtidigt som Milan vill vinna – på planen där man erövrade scudetton för drygt fem månader sen – för att hänga kvar i toppen.

– Vi kom i gång lite för sent denna säsong så vi måste vinna, säger Milans tränare Max Allegri.

Bland taktikfrågorna på presskonferensen på ett soligt Trigoria i går kom också frågan till Louis Enrique om han förlåtit Milans andretränare Mauro Tassotti.

I kvartsfinalen i VM 1994, i mötet mellan Italien och Spanien, gav Tassotti Enrique en armbåge som bröt näsan på den nuvarande Roma-tränaren.

”Gjorde en dum grej”

– Det var 17 år sedan. Jag har inga problem med Tassotti utan kommer att skaka hand med honom som med vem som helst, säger Enrique.

Tassotti å sin sida säger:

– Jag gjorde en dum grej och ångrade mig efter en minut men det har tyvärr påverkat hela min karriär. Jag förstod att detta skulle komma upp när vi möts och är förberedd.

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A