Islossning för Rooney

FOTBOLL

Två mål och en assist

Wayne Rooney hade bara gjort ett spelmål på hela säsongen.

Detta med huvudet.

Men i kväll kom två spelmål – med fötterna. Plus en assist.

Har det lossnat för United-anfallaren nu?

Manchester United har varit stabila den här säsongen. Laget leder Premier League och har inte förlorat en enda match.

För Wayne Rooney har det gått tyngre. Det har varit skador, otrohetsskandaler och kontraktsbråk.

Nätade på halvvolley

Och när han väl har spelat har målen uteblivit. Han hade inför kvällens match bara gjort ett enda mål, en nick mot West Bromwich på nyårsdagen.

Men kanske lossnade det i dag. Redan efter en minut gjorde han 1–0 för sitt Manchester United. Detta efter att Edwin van der Sar slagit en lång passning från några meter utanför eget straffområde. Rooney tog ned bollen just utanför staffområdescirkeln. Sedan slog han till på halvvolley och dunkade in bollen – helt otagbart för Villa-målvakten.

I halvlekens sista minut var det dags igen. Både för ett nytt mål och en ny volley. Nani slog ett fint inlägg som Rooney avslutade perfekt på.

Även Vidic gjorde mål

Men Rooney nöjde sig inte med mål. Han assisterade även till 3–1 (Darren Bent hade reducerat fem minuter tidigare) efter 62 minuter. Nemanja Vidic hade nickat ner en boll till Rooney i straffområdet. Rooney tog ner bollen och spelade tillbaka den till serben som avslutade perfekt och sköt bollen i en perfekt båge mot det bortre krysset.

Vidics mål blev matchens sista. United bevakde därefter ledningen på ett säkert sätt och behåller i och med segern det fem poäng stora avståndet till tvåan Arsenal.

ARTIKELN HANDLAR OM