Bilden av fattiga Kalmar snart borta

FOTBOLL

”Känns lite sorgligt”

En enda allsvensk match kvar innan myten dör.

Med en ny fin arena är det svårt att odla självbilden som fattig kusin från landet.

– Det känns lite sorgligt, säger Kalmar FF:s lagkapten Henrik Rydström.

Den allsvenska premiären är på bortaplan mot Halmstad, sedan är det dags för match på Guldfågeln arena – jo, den heter så – och då är det ett nytt Kalmar på plan.

Lite seriösare, lite mer på riktigt.

– Det blir ju lite så. Vi har ju haft vår självbild och när vi nu får en annan kostym så kan det bli lite tufft. Jag hoppas inte vi tappar vårt ursprung och identitet, säger han.

De har, mycket med hjälp av vältalige Rydström i spetsen, lyckas sprida bilden av Kalmar som ett lite halvseriöst "bonnalag" på östkusten. Inte ens ett SM-guld förändrade det, arenan gör det dock svårare.

– Vi börjar bli en del av etablissemanget nu, säger han.

– Men vi ska ju inte gnälla, vi har ju velat ha en ny arena länge, har pratat om det länge och nu när vi har det ska vi nog mest vara glada.

Och det skulle knappast förvåna om Nanne Bergstrand och laget ändå, på något mirakulöst sätt, lyckas ha kvar sin stämpel.

Efter hemmapremiären mot Djurgården den 11 april får man se om de lyckats. Rydström har i vart fall inte gett upp hoppet.

– Det är svårare att vara punk när man är medelålders. Och det är svårare att gå tillbaka till punken när man en gång varit dansband. Men vi ska försöka.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Kalmar FF