Frändén: Zlatan Ibrahimovic fortsätter att vara en gåta

1 av 9
FOTBOLL

MILANO. Milans två ledare visade i går att säsongens nyförvärv är precis vad klubben behövde.

Silvio Berlusconi har fullföljt sin del av uppdraget.

Nu är det upp till Zlatan Ibrahimovic att ta satsningen i hamn.

Mycket kopplar man ihop med AC Milan. Mästarklubb, mardrömsmotstånd, fotbollsmagi. Men målshow? Det var ett tag sedan.

Inte sedan säsongens första match mot Lecce, då Zlatan Ibrahimovic fortfarande inte var spelklar, har den italienska tabellettan bjudit på sitt offensiva kunnande så friskt som mot Parma i går.

Efter några omgångar där Milan fått slita för att få med sig poäng är gårdagens uppvisning givetvis det bästa besked Massimiliano Allegri kunde få.

Det är på sitt sätt också det jobbigaste besked han kunde få, eftersom de båda vintervärvningarna Mark van Bommel och Antonio Cassano i går visade att de håller på att växa in på allvar i den nya klubben.

De är båda diskvalificerade för spel i Champions League och med Andrea Pirlo i sjukstugan saknar Milan delar av sina gamla och nya fysiska egenskaper mot Tottenham på tisdag.

Startelvans ryggrad, gårdagens lungor och en finmotorisk fantom där framme blir tunga avbräck för ett lagbygge som i går, mer än någonsin efter juluppehållet, visade att man vet vilka man är och varför.

Ingen nyhet

Men att Silvio Berlusconis vintervärvningar inte får spela europaspel är ingen nyhet som damp ner på San Siros gräsmatta i går kväll.

Att Mark van Bommel börjar hitta rätt på Milans mittfält och att Antonio Cassano redan uträttar magi i sin nya miljö är så klart ett större glädjeämnen än problem inför tisdagens möte med Tottenham.

Att Robinho kan bytas in och trolla boll med vilken motståndare som helst likaså.

Men det är en bara en av Milans nya spelare som står med ansvaret på sina axlar när Champions League, pokalen han åtrår mer än någon annan, står på spel.

Zlatan Ibrahimovic vet vad han gett sig in på och trivs alldeles utmärkt med uppgiften. Den enda gång han inte kommit helt till sin rätt i en klubb är under året i Barcelona, där andra större, mindre, spelare tog allt rampljus i från honom.

I år har han allt i egna händer.

Brittiska journalister på plats i går höjde ett varnande finger för att Gareth Bale, Luka Modric och Rafael van der Vaart visst kan vara spelklara för Tottenham på tisdag, och att gårdagens petning i segermatchen mot Sunderland mycket väl kan vara en taktisk försiktighetsåtgärd av tränaren Harry Redknapp. Att engelsmännen, trots synbara skadeproblem under omständigheterna är i så fin form inför åttondelsfinalen som de kan vara.

Milan får lugna sig med att de också är det.

”Ibra är mytisk!”

På väg till matchen sken min taxichaufför upp när jag berättade att jag är svensk.

– Ibra är mytisk! Men jag måste fråga, hur är han som person? Han verkar lite ... svår, undrade han innan han släppte av mig, samtidigt som en gigantiskt helikopter snurrade in över San Siro.

– Nu kommer Silvio också, flinade chauffören och önskade mig en god match.

Zlatan Ibrahimovic fortsätter att vara en gåta och modern myt för italienarna.

Silvio Berlusconi fortsätter vara samma sak för resten av världen.

Men i ett land där ledare inte ifrågasätts av sina anhängare så länge de visar resultat på fotbollsplanen spelar det mindre roll.

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A