”Kommer få gåshud och göra två mål”

FOTBOLL

Guidetti med i största matchen på 35 år

Foto: John Guidetti.

Han beskriver det som Manchester Citys största match på 35 år.

Och John Guidetti har en drömbild av hur FA-cupsemin mot Manchester United ska bli:

– Förmodligen kommer jag njuta, jag kommer få gåshud, springa på varenda boll och göra ett mål eller två.

Manchester City mot Manchester United i en FA-cupsemifinal på Wembley i London. Med en svensk i matchtruppen.

– Jag är med i truppen, men det betyder ingenting. Eller visst, det är otroligt stort, den största matchen i klubbens historia på 35 år. Så att bara vara del av den och åka till Wembley när man är nitton bast, det är otroligt stort, säger John Guidetti.

Vad tror du om allt?

– Det är bara att tacka för att man kan vara med. Bara att vara där och känna atmosfären betyder mycket. Jag vet egentligen att det inte blir någon speltid, men bara att springa ut på planen när vi har vunnit och fira med fansen kommer bli häftigt. Många hade velat sitta här på tåget där jag sitter nu.

Hur går det på träningarna?

– Det går jättebra, det går framåt. Jag utvecklas varje dag. Att träna med på spelare på den här nivån ger mycket. Jag känner vilken fart det är. Man växer som människa.

Vad lär du dig?

– Tempot. Det är skillnad på den här nivån, för de straffar dig hårdare. Tappar du bollen som anfallare är det ett-noll i arslet.

Vad krävs för att du ska spela imorgon?

– Jag vet inte. Jag tänker inte mycket på det. Jag försöker bara vara en tillgång för alla.

Hur redo är du på att spela?

– Skorna är packade, beskydden ligger redo. Jag känner ingen press inför att spela framför 90 000 fast jag vet att jag är yngst här. Jag tar det med en klackspark.

Hur kan det vara en klackspark?

– Hur ska man se det annars? Klart det kan bli pirrigt i magen, men det här har jag tränat för hela mitt liv. Förmodligen kommer jag njuta, jag kommer få gåshud, springa på varenda boll och göra ett mål eller två.

ARTIKELN HANDLAR OM