Milan utpressades av stjärnans flickvän

FOTBOLL

Ronaldinhos flickvän krävde att brassen skulle spela

Foto: SCANPIX, AFTONBLADET BILD

Ronaldinhos före detta flickvän Sara Tommasi ska enligt italienska åklagare ha utövat utpressning mot Milans ägare Silvio Berlusconi.

Tommasi ska ha hotat att avslöja prekära detaljer om Berlusconi om inte Ronaldinhos fick spela.

"Ta tillbaka Ronaldinho i ditt skitlag annars ser jag till att du utesluts av Obama och de stora i världen", uppges Tommasi ha skrivit.

Detaljerna kommer fram i en stor utredning mot Vincenzo Seiello som anklagas för att ha förmedlat prostituerade kvinnor och tvättat pengar åt premiärminister Silvio Berlusconi. Bland kvinnorna som ska ha ingått i nätet finns Ronaldinhos före detta flickvän Sara Tommasi, skriver italienska medier enligt eurosport.se.

Var med på stadsbesök

Tomassi ska bland annat ha gjort Berlusconi sällskap på ett statsbesök i bulgariska Sofia och haft kontakt med hans bror Paolo samt försvarsministern Ignazio La Russa. Kvinnan hade på så sätt insyn i Berlusconis privatliv och hotade sedan i sms till premiärministern att avslöja detaljer som kan skada Berlusconis politiska karriär.

I ett av de totalt 16 sms:en som ingår i utredningen kräver hon att pojkvännen Ronaldinho ska få spela i Milan, som ägs av Berlusconi.

"Ta tillbaka Ronaldinho i ditt skitlag annars ser jag till att du utesluts av Obama och de stora i världen", ska Tommasi ha skrivit enligt eurosport.se.

Förnekar hoten

"Man behöver ett gott rykte för att sitta i regeringen!!! Du håller också fester, Dinho måste komma tillbaka."

Tommasi hävdar i sin tur att hon aldrig prostituerat sig och att hennes telefon blivit stulen. Hon talar samtidigt om sin besvikelse mot Milans ägare.

– Han gav mig ett positivt intryck första gången jag träffade honom, men idag kan jag säga att jag är besviken. En som jag kan dras in i såna här skandaler, men inte en politiker, som borde föregå med gott exempel, säger hon till ANSA.

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A