Debutanten jagas av sex toppklubbar

FOTBOLL

Nu försöker Norrköping kontraktera 16-åringen

16-årige Muamer Tankovic fanns för första gången med i en allsvensk trupp när IFK Norrköping slog Trelleborg senast.

Nu försöker klubben skriva ett treårskontakt med talangen, kan Sportbladet avslöja.

Konkurrenterna: bland annat Manchester United och Juventus.

Muamer Tankovic är svensk pojklandslagsman och nämns som en av landets största talanger. När IFK Norrköping besegrade Trelleborg med 2-1 i allsvenskans senaste omgång satt 16-åringen med på bänken.

”Kommer göra debut snart”

– Jag tror att han kommer göra debut snart. Det är en jättetalang. En teknisk offensiv spelare som kan spela både centralt på mittfältet och som forward. Han har bra speluppfattning och gör mycket mål, säger Norrköpings sportchef Tony Martinsson.

Problemet för klubben är att Tankovic inte har något kontrakt med klubben. Norrköping jobbar nu intensivt med att försöka knyta upp talangen till ett treårskontrakt, det maximala för spelare under 18 år, trots att de tidigare varit tveksamma till att kontraktera så unga spelare.

”Många är intresserade”

– Jag är positiv till att vi ska lyckas. Det är många som är intresserade men än så länge är han kvar. På onsdag ska jag och hans föräldrar besöka en gymnasieskola han sökt till och diskutera hans schema. De är väldigt positiva till en individuell lösning och det är mycket mjuka värden att kika på här också, säger Martinsson.

Om Tankovic inte skriver kontrakt med Norrköping kan han lämna direkt och klubben gå miste om stora summor. Enligt Sportbladet uppgifter får klubben bara ett utbildningsbidrag på omkring 300 000 kronor vid en sådan affär.

Intresse finns också. Tankovic var nyligen på provspel i Juventus och även Manchester United likdom Chelsea finns bland intressenterna.

– Ja, de har varit intresserade. Men även Celtic, Glasgow Rangers och en tysk klubb, säger Martinsson.

ARTIKELN HANDLAR OM