”Jag ville skrika nej, nej Zlatan!”

Av: Patrik Brenning

Publicerad:

Zlatan: Det kommer komma mer

Zlatan Ibrahimovics bok har fått enormt genomslag.

Nu berättar Milan-stjärnan om boken, och författaren David Lagercrantz om de hundratals timmarna med Ibrahimovic.

– Visst, ibland blev jag tokig på honom. "Nej, nej Zlatan", ville jag skrika, säger Lagercrantz på bokus.se.

David Lagercrantz.
Foto: ANDREAS LUNDBERG
David Lagercrantz.

Efter att Zlatan Ibrahimovic tagit emot sin sjätte guldboll mötte 30-åringen pressen i Globen. Då berättade anfallaren inte bara om bollar – utan även sin kommande bok som fått stor uppmärksamhet.

– Jag gör den här och jag kommer inte att göra någon mer bok. Jag är inte den som avslöjar det som händer, det är inget man snackar om, men jag tyckte att det var min tur att säga min story, säger Ibrahimovic.

”Finns mycket mer”

– Det ni fått hittills är två meningar i boken. Det finns så mycket mer.

Samtidigt har även författaren David Lagercrantz, som spökskrev boken åt Zlatan, gläntat på dörren till arbetet. Han berättar om en stundtals påfrestande process med perfektionisten Ibrahimovic.

– Det har varit en lång resa. Jag började med att bo i Milano en månad och för det mesta sågs vi på kvällarna och talade tills ögonen blödde. Jag har inte räknat tiden, men gissar att det rör sig om uppåt 100 timmar totalt. Vi pratade och pratade, i Sverige, på flygplan, på träningsanläggningen, på telefon. Det här är verkligen ingen skandalbok där han talar skit om andra och bara berättar grabbiga historier om slagsmål och biljakter, som vissa verkar tro. Det är allt annat än det, säger Lagercrantz på bokus.se.

”Läste det fem, sex gånger”

Författaren säger samtidigt att han förvånades över 30-åringens nyfikenhet och ambition.

- Han ville verkligen förstå mitt yrke. Sedan hans noggrannhet med manuset. Han och Helena läste det säkert fem, sex gånger och alla synpunkter de kom med var genomtänkta och kloka. Visst, ibland blev jag tokig på honom. "Nej, nej Zlatan", ville jag skrika. "Har vi inte gått igenom det nog nu? Vi är redan försenade." Men han gick på med samma ambition som när han spelar fotboll, och idag är jag otroligt tacksam för det. Det här är verkligen hans berättelse, och i mitt tycke finns ingen häftigare story i Sverige.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN