Man City vill stänga av Tevez – fyra veckor till

FOTBOLL

Inte välkommen tillbaka

För två veckor sedan stängde Manchester City av förre lagkaptenen Carlos Tevez i just två veckor.

Nu skriver The Sun att klubben vill förlänga avstängningen fyra veckor till – och förpassa stjärnan till reservlaget.

Manchester City låg under med 2–0 och managern Roberto Mancini begrundade sina anfallsalternativ för att få till en reducering i Champions League-mötet med Bayern München på Allianz Arena.

Valet föll på Carlos Tevez – som gav sin tränare nobben.

– Han vägrade att spela och det kan jag inte acceptera. Han är slut för mig, sa en rasande Mancini efter förlustmatchen.

Vill förlänga avstängningen

Tevez förklarade senare att det hela var ett missförstånd och att han inte alls hade vägrat att hoppa in. Men City – och Mancini – köpte inte argentinarens förklaring och stängde av honom i två veckor.

Nu har de två veckorna passerat och i morgon får Carlos Tevez träna med laget igen. Det är dock inte klubbledningens önskan, om man får tro The Sun.

Den brittiska tabloiden skriver att City vill förlänga avstängningen ytterligare fyra veckor och att stjärnan straffas med totalt 1,5 miljoner pund (drygt 16,4 miljoner kronor) i böter, vilket motsvarar sex veckors lön för Tevez.

Gått igenom situationen noga

Klubben har gått igenom den omtalade situationen nitiskt och intervjuat alla tänkbara personer som kan ha sett vad 27-åringen egentligen gjorde. Enligt The Sun kan de inte hundra procent bevisa Tevez vägran, men anser sig ändå ha tillräckligt på fötterna för att få igenom sina önskemål hos det engelska spelarfacket.

Roberto Mancini har tydligt klargjort att han inte ämnar samarbeta med Carlos Tevez igen – och om anfallaren återvänder kommer han att få träna med reservlaget, skriver The Sun.

Beslut om Tevez närmaste framtid väntas komma i dag eller i morgon.

ARTIKELN HANDLAR OM