Olsson: Det är bara njuta nu

FOTBOLL

Åtvidaberg klart för allsvenskt kval – som sämst

Foto: Thomas Olsson.

Åtvidaberg är på väg tillbaka till allsvenskan.

Laget kommer som sämst få kvala till högsta serien efter 1-0-segern mot Landskrona.

– Vi har skapat det här läget och nu är det bara att njuta, säger veteranen Thomas Olsson till TV4 Sport.

Åtvidaberg levde farligt i matchen mot Landskrona. Laget brände ett koppel av chanser i hemmamatcher och gästerna hade även de bud på mål. Då räddade ett nackgrepp Åtvidabergs allsvenska dröm.

Svag straff

Landskronas Philip Andersson lade armen om halsen på Oscar Möller och drog ner hemmaspelaren i straffområdet. Domaren Bojan Pandzic pekade på straffpunkten och Magnus Eriksson klev fram.

20-åringen tvingades vänta några nervösa sekunder och darrade också i tillslaget. Trots en riktigt dålig straff slank bollen in efter ett svagt agerande av Bois annars utmärkte målvakt Ivo Vasgec.

Åtvidaberg har nu ointagliga sju poäng ner till Degerfors under kvalstrecket med två omgångar kvar och får därmed minst kvala till allsvenskan. Laget är just nu tvåa, på en direktplats till allsvenskan, två poäng före Ängelholm.

Lämnar laget oavsett

– Det var lite tveksamt men jag tycker ändå att vi var stabila. Jag har sagt från början att det här är ett färdigt lag, säger mittfältaren Thomas Olsson.

Nu väntar seriefinal mot Sundsvall, som leder Superettan poängen före Åtvidaberg, innan serien avslutas mot Öster. 35-årige Olsson kommer dock oavsett hur det går då att lämna laget efter säsongen och återvända till IFK Göteborg.

– Jag är här för i höst och det är ingenting som ändrats. Nu ska vi åka till Sundsvall och göra något extra, säger Olsson.

– Vi har skapat det här läget och nu är det bara att njuta.

ARTIKELN HANDLAR OM