Kennedy tvingas stå över stormatcherna

FOTBOLL

”Hoppas vara tillbaka om ett par veckor”

BARCELONA. Det blir inget spel i helgens match mot Barcelona för Kennedy Bakircioglu.

Den envisa hälseneskadan gör att Racing Santander-svensken inte kunnat börja springa än.

– Jag hoppas vara tillbaka om ett par veckor, men såna här skador är komplicerade, säger Kennedy till Sportbladet.

Foto: Kennedy Bakircioglu

Sedan Racing Santanders första ligamatch den 27 augusti mot Valencia har Kennedy Bakircioglu dragits med en inflammerad hälsena och sex veckor senare är han fortfarande inte spelklar.

– Det är en komplicerad skada, men det var aldrig snack om operation. I stället tar de blod från andra ställen på kroppen och injicerar i hälsenan för att snabba upp rehabiliteringen. Det går åt rätt håll. Nästa vecka hoppas jag kunna börja jogga lätt, säger Kennedy.

Racing Santander har fyra poäng på de inledande sex omgångarna, men saknar fortfarande en seger i år och ligger i nuläget på nedflyttningsplats.

– Vi har haft tufft motstånd hittills med alla stora lag redan. Nu missar jag både Real Madrid hemma och Barcelona borta, det är synd för det är matcher man verkligen vill spela. Annars tycker jag att vi gjort det okej, vi har mött flera topplag och klarat fyra oavgjorda, det är bra med tanke på omständigheterna.

”Lönerna har kommit in utan problem”

Hur har försäsongen varit, med den indiske affärsmannen Ali Syed som skulle satsa miljardbelopp och sen bara försvann?

– Ja, det där var ju bara bullshit, det blev inget med det. Det är klart att klubben har det tufft, de har fått släppa flera spelare, som Mackan Rosenberg och Giovanni Dos Santos. Vi vet att det kommer att bli väldigt tufft i år.

Ni hade en lång period där lönerna frös, vad har hänt med det?

– I och med att vi strejkade i somras, det handlade om lönerna bland annat, så har vi fått ett löfte om att allt ska betalas ut under en fyra-, femårsplan. Det känns tryggt, då vet man att man får pengarna. Vi kan ju inte hålla på och spela gratis. Sedan strejken har alla nya löner kommit in utan problem.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga