Rooney skickar brev till Uefa

FOTBOLL

Hoppas få straffet mildrat

Wayne Rooney har skrivit ett brev till Uefas högkvarter för att inte utvisningen mot Montenegro ska ge mer än en matchs avstängning.

Likaså har Fabio Capello och det engelska fotbollsförbundet (FA) skickat in material för att straffet ska mildras, skriver Daily Mail.

2–1-ledning och redan säkrad EM-biljett – då brann det till i huvudet på Wayne Rooney.

Med kvarten kvar av bortamötet med Montenegro sparkade anfallsstjärnan ner motståndaren Miodrag Dzudovic bakifrån, fick rött kort direkt – och totalsågades i engelsk press.

Utvisningen innebär att Rooney automatiskt är avstängd i EM-premiären nästa sommar, och på torsdag kommer Uefas dom om straffet blir ännu hårdare.

Då passar 25-åringen på att blanda sig i utredningen medan det fortfarande finns chansen.

Ett av flera brev

Brittiska Daily Mail uppger att Wayne Rooney – personligen – har skrivit ett brev till Uefa, där han ursäktar sig för tacklingen och ber om att den inte ska ge mer än en matchs avstängning.

Och Rooneys brev är bara ett av flera som har följt med i en dokumentation som FA skickat in till Uefas högkvarter i Nyon, Schweiz. Även förbundskaptenen Fabio Capello har skrivit ett brev – och förbundets experter har tagit fram videoklipp på sekvensen som talar till Rooneys fördel.

Enligt Daily Mail framhåller FA det faktum att Rooney inte protesterade mot utvisningen och att han i uttalanden sagt att tacklingen snarare var ett uttryck för frustration än rent våld.

ARTIKELN HANDLAR OM