Bendtner har unikt självförtroende

FOTBOLL

Den danske anfallaren fick tio av nio på ett mentalt test

Nicklas Bendtner har vid fler tillfällen gjort kaxiga uttalanden och visat att han har ett väldigt gott självförtroende.

Nu har ett mentalt test visat att dansken är unik.

– Bendtner fick tio på en niogradig skala, säger psykologen Jacques Crevoisier.

Bendtner visar ofta att han har ett gott självförtroende. Inför VM i Sydafrika berättade anfallaren att han siktar på att vinna skytteligan i turneringen.

Och nu har dansken bevisat att han är bäst i kategorin ”Självupplevd kompetens”, det vill säga hur bra spelaren själv anser att han är.

Arsenal genomförde nyligen psykologiska tester på alla spelare i klubben. De ville bland annat fastställa spelarnas mentala förmågor i förhållande till deras fotbollskvaliteter. Där var Bendtner överlägsen.

”Aldrig upplevt det tidigare”

– Bendtner fick tio på en niogradig skala. Vi har aldrig upplevt det tidigare. Pat Rice satt bredvid och kunde inte sluta skratta, säger psykologen Jacques Crevoisier till svenska tidningen Offside.

Crevoisier arbetar för Sochaux i Frankrike men har samarbetat med Arsenal förut, managern Arsene Wenger har tagit hjälp av hans kunskaper när det gäller spelförståelse.

Bendtner är unik

Psykologen är utbildad tränare och har även varit verksam i Liverpool. Och Crevoisier, som har stor erfarenhet, ser Bendtner som unik.

– Bendtner är övertygad om att när han missar en målchans så är det inte hans fel. Man kan se det som ett problem, men också som en remarkabel förmåga att gå vidare efter en motgång.

Hela reportaget går att läsa i det första numret av Offside 2011.

ARTIKELN HANDLAR OM