”Blir den största match jag upplevt”

FOTBOLL

Seb kan sänka sin gamla klubb: ”De får gärna vinna allt – utom dagens final”

Foto: Foto: AP
Redo att inta wembley Birmingham ställs mot Arsenal i dagens final. Sebastian Larsson ställs mot sin gamla klubb. ”Jag hade fem fantastiska år i Arsenal och lärde mig oerhört mycket. Jag har vänner kvar där och de får gärna vinna allt – utom den här matchen”, säger Sebastian Larsson till Sportbladet.

Bittra ovänner för en månad sedan.

I dag ska Sebastian Larsson, 25, och Birmingham City vinna ligacupen tillsammans.

– Att gå ut och spela såna här matcher är enklaste sättet att glömma det som varit, säger han.

Sebastian Larsson.

Med Alexander Hleb skadad och David Bentey borta (eftersom han tidigare representerat Totttenham) är chanserna till spel från start mycket goda för Sebastian Larsson i eftermiddagens Carling Cup-final mot Arsenal.

– Jag är skadefri och fräsch i kroppen, men jag har åkt på en förkylning och varit lite rosslig de senaste dagarna. Får jag en god natts sömn tror jag att jag vaknar upp piggare, säger Larsson till Sportbladet från Blues uppladdning i London under lördagskvällen.

Och du får spela från start?

– Jag tror stenhårt på det, utan att veta om han (Alex McLeish) väljer mig. Jag hoppas det och ser verkligen fram mot att spela en cupfinal på Wembley. Det är inte varje dag man är med om det.

Var besviken

Svensken ger inte mycket för snacket om ligacupens mindre betydelse i pokalsammanhang.

– Alltså, det är en final, på ett utsålt Wembley, mot Arsenal. Det är ganska okej...självklart blir det en stor upplevelse. Klubblagsmässigt blir det den största matchen jag upplevt.

För en månad sedan lät det lite annorlunda.

Sebastian Larsson var då djupt besviken på hur Birminghams klubbledning vinglade fram och tillbaka huruvida de ville sälja sin svensk, som har ett kontrakt som går ut till sommaren, under transferperioden i januari.

”Bra relation”

Manchester City, Newcastle, Blackburn och Aston Villa ryckte i svensken.

Hur har du kommit över den besvikelsen?

– Det enklaste stället att glömma var ute på fotbollsplanen. Sedan är jag tacksam för att jag haft ett par bra snack med McLeish. Det har blivit enklare när jag fått ett fortsatt förtroende från honom trots alla turer som varit. Han ser mig som en viktig del i laget.

– Dessutom är jag inte typen som skulle gå ut och inte göra mitt bästa. Jag har alltid haft en bra relation till Birminghams fans. Jag har fått mycket av dem och då vill jag fortsätta att ge tillbaka.

Hur resonerar du kring din framtid nu?

– Snart måste jag börja tänka på det igen. Men just nu har det varit skönt att inte alls behöva tänka på det och bara spela och träna fotboll.

”Måste vara effektiva”

Sebastian Larsson, specialisten på fasta situationer blir extra viktig i eftermiddag mot hans gamla klubb Arsenal, som är storfavorit.

– Vi måste helt klart vara effektiva och ta vara på de chanser vi får. Som lag behöver vi få in en fullträff. Så bra som Arsenal är nu så kan vi inte bjuda på några ytor. Samtidigt kan vi inte låta dom ha bollen och springa runt och jaga i 90 minuter.

En perfekt avslutning

– Jag hade fem fantastiska år i Arsenal och lärde mig oerhört mycket. Jag har vänner kvar där och de får gärna vinna allt – utom den här matchen, säger Larsson.

En huvudroll för 25-åringen och seger i eftermiddag skulle vara bästa reklamen för Sebastian Larsson – och göra de avslutande tre månaderna i Blues så mycket enklare för honom.

ARTIKELN HANDLAR OM