En ribbträff från osannolik skräll

FOTBOLL

Division 5-laget centimeter från omspel mot United

1 av 12

Division 5-laget Crawley Towns fans firade som om de vunnit en titel efter matchen mot Manchester United.

Dessförinnan hade laget haft tre jättechanser att nå minst 1-1 och tvinga United till omspel i FA-cupen.

Närmast kom laget på övertid när inhopparen Richard Brodies nick träffade ribban.

– Om vi tvunget skulle åka ur så var det här den bästa platsen att göra det på, säger Crawleys Pablo Mills till BBC.

Några centimeter. Det var allt som skiljde inhopparen Richard Brodie och hans Crawley Town från att förevigt skriva in sig i FA-cupens historieböcker.

Nickade i ribban

92 minuter var spelade av matchen i FA-cupens femte omgång och Manchester United ledde med 1-0 efter att Wes Brown skarvat in ett inlägg i den första halvleken. Då pressade Crawley för en kvittering.

Inlägget kom och nådde Richard Brodie i straffområdet. Brodie mötte bollen med pannan men fick se nicken gå klockrent i ribban. Men det var inte den enda chansen.

I den 74 minuten provade Matthew Tubbs med en cykelspark och fick bra träff på bollen. En liten styrning på Wes Browns huvud var allt som skiljde Tubbs från ett drömmål och bara två minuter tidigare hade David Hunt fått stå fri i Uniteds straffområde – men halvvolleyn gick utanför målet.

Rooney inbytt i halvtid

United kom undan med ett stort ekande nödrop. Laget vann bara med 1-0 trots att Sir Alex Ferguson mönstrade flera ordinarie a-lagsspelare. Michael Carrick, Chicharito, Anderson, Rafael och Gabriel Obertan var några av spelarna som fick chansen från start och i halvtid byttes dessutom superstjärnan Wayne Rooney in. Trots det pressades laget av Crawley i slutminuterna.

– Det är en liten besvikelse. Vi hade kunnat tvinga deras målvakt att jobba mer. Men killarna gjorde en jätteinsats. Om vi tvunget skulle åka ur så var det här den bästa platsen att göra det på, säger Crawleys Pablo Mills till BBC.

Bortafansen var också de som firade mest när efter slutsignalen. Detta efter en av FA-cuphistoriens mest hedersamma förluster.

ARTIKELN HANDLAR OM