Zlatan: Guardiola var mitt problem

FOTBOLL

Stjärnan sågar Barças tränare men kunde döda för José Mourinho

När svensken spelade i Inter gjorde han det under José Mourinhos ledning.

En tränare som Zlatan Ibrahimovic hade kunnat döda för.

– Han gav mig motivation, han stimulerade mig, säger han.

Det är ingen hemlighet att anfallsstjärnans flytt till Barcelona blev ett misslyckande. Efter en fantastisk inledning i sitt nya klubblag gick det utför.

Zlatan Ibrahimovic bänkades och fick inget förtroende från lagets tränare Pep Guardiola.

– Mitt problem där var en man. Och det var filosofen (Pep Guardiola). Han var mitt problem. Jag hade inte problem med någon annan, säger Zlatan Ibrahimovic till Eurosport.

Svensken lämnade Inter för Barcelona för en rekordhög summa. Den spanska klubben betalade ungefär 70 miljoner euro för Zlatan. Något som gör det extra svårt för svensken att förstå hur han kunde hamna utanför lagbygget.

– Du måste anpassa spelet efter spelarna du har, i synnerhet om du köper en spelare för 70 miljoner euro. Du ändrar spelet efter honom också, för du köper ju inte honom för att han ska titta på fåglarna i trädet.

Hyllar Mourinho

Zlatan Ibrahimovic spelade 46 matcher för Barcelona under den säsong han var där. 22 mål och 13 assist stod svensken för, vilket får anses vara fullt godkänt.

– De första sex månaderna var fantastiska, det gick väldigt bra och sedan hände något. Jag vet fortfarande inte vad. Jag väntar fortfarande på ett svar. Några månader efter nyår pratade han inte med mig mer, säger han till Eurosport.

Om relationen med Pep Guardiola var frostig, var det precis tvärtom med tränaren han hade i Inter – José Mourinho.

– Om du inte har någon som stimulerar dig, slåss du inte för honom. Det är därför du har en tränare. Jag kunde döda för Mourinho. Han gav mig motivation, han stimulerade mig, säger Zlatan Ibrahimovic till Eurosport.

ARTIKELN HANDLAR OM