”Cesc förolämpade inte Kanouté alls”

FOTBOLL

Barçaspelarna försvarar sin lagkamrat efter bråket

1 av 19

BARCELONA. Vad sa egentligen Cesc Fàbregas som fick Frédéric Kanouté att tappa fattningen på Camp Nou?

– Han förolämpade inte Kanouté på något sätt, säger Dani Alves dagen efter 0–0-matchen mot Sevilla.

Det var på övertid som Barcelona fick ett kanonläge att slå hål på nollan på ett heroiskt försvarande Sevilla på Camp Nou.

Andrés Iniesta föll lätt i straffområdet och domaren blåste straff för hemmalaget, något som fick Frédéric Kanouté att bli rejält upprörd.

När Leo Messi gick fram för att lägga straffen tog Kanouté en promenad fram till straffpunkten för att markera sitt missnöje och belönades med ett gult kort av domaren.

Innan Messi hann lägga straffen utbröt tumult straff utanför straffområdet, där flera spelare knuffades och där Kanouté måttade ett lättare slag i ansiktet på Cesc Fàbregas.

”Finns inga ursäkter”

Kanouté fick rött kort, Sevillas målvakt Javi Varas tog Messis straff och Sevilla åkte hem med en poäng från Barcelona.

I dag ställer sig fotbollsspanien frågan vad Cesc Fàbregas egentligen sa för att Frédéric Kanouté skulle tappa fattningen.

– Jag har svårt att se Fréderic reagera så utan att först ha blivit provocerad, men jag har inte pratat med honom än, sa Sevillas tränare Marcelino i går efter matchen.

I dag tar lagkamraten Dani Alves Cesc Fàbregas i försvar.

– Det förekom inte vid ett enda tillfälle några förolämpningar. Folk letar ursäkter för Kanoutés beteende, men det finns inga, säger Barcelonas Dani Alves, som tidigare själv spelade i Sevilla.

– Cesc sa inget rasistiskt till Kanouté. Han är en fantastisk kille som aldrig skulle säga något sånt, säger Dani Alves.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga