Stjärnsmällen

FOTBOLL

Kanouté anföll Fabregas – och Messi brände straff

1 av 19

BARCELONA. Leo Messi brände en straff och lämnade Barcelona mållösa mot Sevilla.

Men en tumultartad scen där Frédéric Kanouté slog till Cesc Fàbregas i ansiktet på övertid är bilden fotbollsspanien lär prata om i veckan.

– Cesc är inte ansvarig för vad som hände, men jag ser gärna att Kanouté går ut och berättar sin version, säger Pep Guardiola.

I 90 minuter hände inte mycket på Camp Nou. Sevilla backade hem, Barcelona tryckte på, men katalanerna var inte riktigt på tå.

Till slut kom ändå hemmalagets chans när Andrés Iniesta föll i straffområdet på övertid och Barcelona fick en mycket hårt dömd straff. Det fick Sevillas spelare att tappa fattningen och Frédéric Kanouté att demonstrativt gå fram till Leo Messi på strafflinjen för att markera sitt missnöje. Kanouté drog på sig ett gult kort, men innan argentinaren hann lägga straffen utbröt ett bråk utanför straffområdet där samme Kanouté slog till Cesc Fàbregas i ansiktet. Tumult uppstod och Sevilla hann få Kanouté utvisad, innan det var dags för Leo Messi att lägga straffen.

Men det var inte Messis kväll på Camp Nou, däremot var det Javi Varas match, och Sevillas målvakt kastade sig åt rätt håll och tog straffen.

"Blir förvånad"

Vad som låg bakom tumultet ville ingen av tränarna uttala sig om efter matchen.

– Jag har inte pratat med honom, men jag blir förvånad om Kanouté reagerade så starkt utan att först ha blivit provocerad, säger Sevillas tränare Marcelino efter matchen.

– Det är inte Cesc som är ansvarig för det som hände, det kan vem som helst se, men jag vill uppmana Kanouté att gå ut och berätta sin version av det som hände, säger Pep Guardiola.

Resultatet innebär att Barcelona får lämna över serieledningen till Real Madrid som slog Málaga med 4–0 tidigare på kvällen. Men redan i dag kan överraskningslaget Levante gå upp i egen ligaledning om de slår Villarreal borta.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga