HBK:s satsning fortsätter – i dag väljs ny styrelse

Av: Michael Wagner

Publicerad:
Uppdaterad:

Först chockvärvningen av tränaren Pep Clotet Ruiz.

Nu kommer nästa supersatsning från Halmstads BK.

I kväll väljs en helt ny styrelse – med höga mål: elitverksamheten ska bolagiseras och ett riskkapitalbolag ska dra in 15–20 miljoner kronor.

HBK storsatsar.

Det blåser kraftiga förändringsvindar i klassiska HBK.

I slutet av november meddelade ordföranden Ingemar Broström och delar av klubbens styrelse att de inte ställde upp till omval. För bara några dagar sedan kom beskedet att i stort sett hela styrelsen lämnar sina poster och ett extra årsmöte hålls akut i kväll.

Bolagiserar

Till det extra årsmötet har valberedningen föreslagit en ny styrelse bestående av sju personer med mycket goda meriter från såväl näringslivet som fotbollen.

Enligt vad Sportbladet erfar råder det inom den nya styrelsen en stor enighet om att Halmstads BK behöver bolagisera elitverksamheten.

Dessutom finns det enligt Sportbladets källor långt gångna planer på ett risk-kapitalbolag som ska tillföra HBK 15–20 miljoner kronor till spelarförvärv och för att kunna behålla de mest attraktiva spelarna.

Det externa kapitalet kommer dels via satsningar från flera av de föreslagna nya styrelseledamöterna själva och från olika affärskontakter.

”Många beslut”

Den tidigare ordföranden Bengt Sjöholm har för Halmstads räkning genomfört en utredning kring klubbens framtid och Sjöholm är ett av namnen som föreslås i den nya styrelsen.

– Det är många beslut som måste fattas inom den närmaste tiden. Dels den sportsliga omorganisationen, dels frågor kring bolagsbildande eller inte. Sedan öppnar transferfönstret om några dagar, där spelare är på väg in och eventuellt också ut.

– I det läget känns det inte rätt att vi i den gamla styrelsen ska fatta beslut som sedan enbart kommer att påverka den nya styrelsen. Nu blir det i stället den nya styrelsen som kan ta ansvar för sina beslut relativt omgående för vi kan inte vänta för länge, säger den avgående ordföranden Ingemar Broström till Hallandsposten.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN