Förbundet hotar stämma nättidning

FOTBOLL

Kaos i Frankrike efter Mediaparts uppgifter om rasism i fransk fotboll: ”Vi har fler avslöjanden”

Det franska ligaförbundet vill stämma tidningen Mediapart för anklagelserna om rasism.

Samtidigt tänker tidningen lägga fram bevis, och hotar med fler avslöjanden.

– Det här är ofattbart, vi tänker göra en stor undersökning kring detta, säger Frankrikes sportminister Chantal Jouanno till L'Equipe.

Mediaparts anklagelser om diskrimineringsplanen för fransk fotboll skakar landet. Enligt tidningen lade det franska fotbollsförbundet sent i höstas fram en plan som går ut att på reducera antalet spelare med utländskt påbrå i fransk fotboll, och att diskrimineringen ska påbörjas så tidigt som vid 12 års ålder.

”Ingen plats i sportens värld”

Frédéric Thiriez, ordförande i ligaförbundet aviserar att de tänker stämma Mediapart för anklagelserna, men Frankrikes sportminister Chantal Jouanno tänker annorlunda.

– Rasism och diskriminering har ingen plats i sportens värld. Jag har förstått att förbundets ordförande Fernand Duchaussoy tänker inleda en undersökning och jag kommer självklart att följa den väldigt närgånget och noggrant, säger hon i ett uttalande.

Tidningen skriver i en kommentar på sin hemsida att uppgifterna om grov diskriminering har tagits fram genom många veckors grävande undersökningar.

– Vill göra klart att vi självklart har bevis för alla våra anklagelser, säger reportrarna bakom storyn.

”Tänker inte stämma”

Förbundskaptenen Laurent Blanc, som anklagas för att vara en av männen som dragit upp planerna, förnekar att så är fallet.

– Men jag tänker inte stämma Mediapart, eftersom det skulle ge sajten alldeles för mycket uppmärksamhet, säger han i ett uttalande.

Blanc har presskonferens 12.30 i dag och förväntas då ge sin version.

ARTIKELN HANDLAR OM

Ligue 1