Bekräftat: Zlatan missar Moldavien

”Risken för bakslag är för stor”

Skadan sätter stopp.

Zlatan Ibrahimovic är inte spelklar till matchen mot Moldavien utan stannar i Sverige för att rehabilitera sin fotskada.

– Han sa att det är väldigt trist eftersom han var väldigt laddad och sugen på de här landskamperna, säger förbundskapten Erik Hamrén.

Zlatan Ibrahimovic har inte kunnat träna med övriga spelare under landslagsamlingen. På onsdagen togs beslutet att inte pressa superstjärnan för att få honom klar för spel till fredagens bortamatch mot Moldavien i EM-kvalet.

– Jag tog ett snack med Zlatan i går och Rickard (Dahan, sjukgymnast) som haft huvudansvaret för hans rehab och Leif Swärd som har det huvudansvariga för det medicinska. Upplägget vi hade var att om Zlatan ska spela på fredag ska vi höja hans nivå rejält i dag. Men risken för bakslag är väldigt stor om vi gör det i dag. Blir det ett bakslag blir han borta fredag och förmodligen på tisdag också (mot Finland på Råsunda), säger Hamrén.

Hoppas spela mot Finland

Förbundskaptenen och det medicinska teamet prioriterar nu att vila 29-åringen för att få honom spelklar till tisdagens match mot Finland istället.

– Vi har spelat ett antal matcher utan Zlatan tidigare och det får vi göra nu också, säger Hamrén.

Var Zlatan svår att övertala att inte spela?

– Zlatan är en spelare som lyssnar på sin tränare. Men han sa att det är väldigt trist eftersom han var väldigt laddad och sugen på de här landskamperna.

Ville följa med

Planen var efter beslutet att stjärnan skulle följa med i egenskap av lagkapten, något Zlatan själv ville. Men efter längre funderingar valde Hamrén att även stoppa det.

– Jag ville att han skulle följa med i egenskap av kapten och leda laget och det var självklart inga problem. Men jag beslutade sen, efter samtal med det medicinska teamet, att två långa flygresor inte är det bästa för hans fot. Så han stannar hemma och Rikard (Dahan) blir kvar med honom.

Hur reagerade Zlatan?

– Han blev lite förvånad eftersom jag sa att han skulle följa med. Men jag sa till honom i morse att jag har bestämt att han ska vara hemma.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN