Mats Gren: ”Man har trott att jag är Farbror Joakim”

avRobert Rosén

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Mats Gren.

Sportchefen Mats Gren har ifrågasatts för IFK Göteborgs agerande på transfermarknaden.

Nu slår han tillbaka mot kritiken från medierna.

– Efter att vi sålde Pontus Dahlberg har man trott att jag är Farbror Joakim med den största penningpungen. Så har det inte varit, säger Gren till FotbollDirekt.se.

Agerandet på transfermarknaden har gjort att IFK Göteborgs sportchef Mats Gren fått utstå kritik från såväl fans som media. En kritik som sportchefen tycker är orättvis - då han i flera fall anser att det har varit personligt.

– Jag bryr mig egentligen så inte mycket om det där. Alla internt vet hur vi jobbar och vad jag har för medel att röra mig med. Då är det skrattretande att läsa en del artiklar i medierna. Vissa journalister är mer ute efter mig som person eftersom de inte klarar av när jag sagt att de inte haft ett enda rätt i några av sina artiklar. Det har känts mer personligt från deras sida, säger Mats Gren till FotbollDirekt.se, och fortsätter:

”Vi som sitter på insidan är medvetna”

– Sånt kan jag inte bry mig om, jag vet vad vi kan få och inte få när vår budget ser ut som den gör. Vi måste vara smarta med våra rekryteringar för att inte äventyra ekonomin och då tar det ibland lite längre tid än man själv vill ibland. Det kan vara så att man väntar på en spelare som man hoppas mest på och under tiden försvinner andra alternativ. Vi som sitter på insidan är alla medvetna om förutsättningarna.

När IFK Göteborg i vintras sålde Pontus Dahlberg, 19, till Premier League-klubben Watford förväntade sig många att allt större pengar skulle läggas på spelarköp.

”Blåvitt” fick enligt uppgifter 35 miljoner kronor för försäljningen men Mats Gren anser det felaktigt att de kritiserats för att inte ha spenderat mer pengar på nyförvärv.

”Blivit mycket konstigt och dumt”

– Det har väl varit för dålig kommunikation från vår sida, vi borde ha sagt mycket tidigare att så här ser det ut. Nu trodde medierna att jag var Farbror Joakim med den största penningpungen men så har det inte varit. Därför var det viktigt att någon från ledningen nyligen gick ut och sa att så är det absolut inte. Det har nog blivit mycket konstigt och dumt på grund av det, att vi inte kommunicerat tillräckligt bra i frågan, säger Gren och syftar på den stormrika men snåla seriefiguren Joakim von Anka i Kalle Anka.

IFK Göteborg har i sommar förstärkt truppen med Alhassan Yusuf, Fredrik Oldrup Jensen, Marcus Degerlund, Robin Söder och Sargon Abraham - samtidigt som flera tongivande spelare lämnat klubben.

ARTIKELN HANDLAR OM