Sportchefen om Olssons framtid: ”Finns en plan”

Publicerad 2018-08-24

Två raka förluster, öppen kritik från lagkaptenen och ett kommande möte med Elfsborg där flera viktiga spelare kan saknas.

Djurgården är inne i tuff period – och dessutom erkänner Jonas Olsson att den nuvarande säsongen troligtvis blir hans sista.

– När det gäller Jonas Olsson så gjorde vi ett tvåårskontrakt och det har vi en planering för, säger sportchefen Bosse Andersson.

Följ ämnen
IF Elfsborg

Det var i halvtidstintervjun mot Kalmar som lagkaptenen Jonas Olsson valde att framföra kritik gällande Djurgårdens truppbygge.

I Fotboll Sthlm:s podcast ”Bergman 90 minuter” erkänner spelaren att tajmingen var illa vald:

– Det var så klart fel forum och läge att framföra den kritiken. Men jag har varit väldigt tydlig ganska länge med att det kanske finns mer att göra på den punkten. Som förening gäller det att visa framfötterna, göra det bättre på alla delar. Det är någonstans dit som jag vill med kritiken. Jag känner extremt mycket för Djurgården och vill att klubben ska må bra och nå nya höjder. Det handlar inte om att flytta ansvar från vår eller min prestation som inte varit tillräckligt bra på slutet.

Fotboll Sthlm: Ångrar du dig?

– Man kan ångra mycket i livet. Ja, jag ångrar att det kom ut just där.

Trio kan missa helgens möte

Under Djurgårdens fredagsträning körde Olsson på egen hand, först ute på planen och därefter i gymmet.

– Han har en liten känning i ljumsken, förklarar tränaren Özcan Melkemichel.

– Vi får se imorgon, vi har en träning då också. Han har haft en liten känning sen matchen senast och har valt att köra för sig själv.

Olsson riskerar därmed att missa mötet med Elfsborg på Tele2 på söndag. Även Kerim Mrabti, som avstod fredagens träning på grund av halsont, samt nyförvärvet Omar Eddahri är också osäkra.

– För Eddahri spökar fortfarande hälsenan, det verkar ta lite längre tid än vad vi hade räknat med, säger Melkemichel.

– Kerim är lite sjuk, kunde inte närvara varken i går eller i dag. Så vi får se.

Hur har veckan varit annars?

– Ingen speciell, vi fokuserar på det vi ska och förbereder oss för matchen i helgen. Det är en viktig match. De andra bitarna kommenterar jag inte, jag tycker att det är passé och det är ingenting vi ska diskutera utåt. Sådana grejer håller vi alltid inom klubben och det är viktigt att vi fokuserar framåt.

Kan det komma något gott ur det här i slutändan?

– Man vet aldrig, det får vi se när matchen är över. Det vi kan påverka är att försöka träna på rätt grejer för att hitta tillbaka till det fina försvarsspelet som vi har haft innan. Det är sånt vi kan fokusera på, likaså självförtroendet. Träningar där de får sätta dit några mål, lite individuella samtal.

– Grejen är, vi har inte blivit sämre än vi var tidigare på några veckor. Det är samma trupp och samma spelare som har gjort det bra tidigare, och det ska vi kunna göra igen.

Bosse Andersson: ”Pratar med alla spelare”

I ”Bergman 90 minuter” flaggar även Jonas Olsson för att slutet kan vara nära och att det ”är ganska stor risk” att han lägger av efter säsongen.

När sportchefen Bosse Andersson får höra om Olssons tankar på att sluta säger han:

– Vi pratar ju med alla spelare, framtiden och den biten. Nu vet jag inte exakt vad han har sagt.

”Att det är ganska stor risk”.

– Okej, ja, men vi har diskussioner med Jonas och det är väl möjligt, om han nu har sagt att det kan bli så.

Vad betyder det, om han lämnar?

– Vi har ett ansvar att driva klubben långsiktigt och det är utifrån detta vi fattar våra beslut. När det gäller Jonas Olsson så gjorde vi ett tvåårskontrakt och det har vi en planering för.

Har det funkat bra att reda ut det internt?

– Absolut, det har det. Vi har förlorat två fotbollsmatcher och vi känner att vi måste avsluta på ett bra sätt. Vi har tolv matcher kvar och det är vårt ansvar, både jag som sportchef, tränare och spelare förväntas göra det på ett bra sätt och då får man göra en del åtgärder och diskutera. Där känner jag mig trygg.

– Fotboll är en härlig sport, den engagerar. Vi har passionerade spelare och passionerade supportrar och alla vill att det ska gå bra för Djurgården.